Miracol de Crăciun pentru șase frați orfani din Suceava. S-au mutat în noua casă, după un șir lung de suferințe

Dorința cea mai mare a mai multor frați din Suceava s-a îndeplinit chiar de Crăciun. După un lung șir de suferințe, aceștia s-au mutat în noua casă de Crăciun, pe 25 decembrie.

29 dec. 2020, 12:13
Miracol de Crăciun pentru șase frați orfani din Suceava. S-au mutat în noua casă, după un șir lung de suferințe
Monitorul SV

Miracol de Crăciun pentru șase frați orfani din Suceava. Cei șase frați din Stulpicani s-au mutat în noua casă în prima zi de Crăciun, Pr. paroh Mihai Iulian Florea, de la Biserica „Sf. Dumitru” din municipiul Suceava, a sfințit noua casă a familiei Popescu. Visul acestora a prin contur cu ajutorul mai multor oameni cu inima bună, la inițiativa părintelui Mihai Iulian Florea.

Citește și: Se schimbă plata cu cardul din 2021. Modificarea se aplică în toată comunitatea europeană

În primele zile din luna februarie, casa celor șase frați a fost distrusă în totalitate de un incendiu. În urma incendiului, a rămas în curte doar casa bunicilor, formată din două camere. Casă în care au fost nevoiți să locuiască zece persoane: bunicii, părinții și cei șase copii, Georgiana, mezina familiei, având la acea vreme numai 3 săptămâni.

Miracol de Crăciun pentru șase frați orfani din Suceava. Cea de-a doua încercare grea a fost momentul în care, la doar un an de la incendiu, au fost părăsiți de mamă. Acesta a ales să își trăiască viața alături de o altă persoană, rupând legătura complet cu soțul și copii săi.

Au urmat decesul bunicului, al tatălui și al bunicii, iar cei șase frați au rămas orfani. Astăzi, cei șase frați: Georgiana – 10 ani, Ionică – 14 ani, Ionela – 16 ani, Mihai – 17 ani, Marinela – 21 ani, Vasile – 22 ani, se bucură că sunt împreună, într-o nouă casă, și pornesc pe un nou drum cu gânduri pline de optimism. Însă drumul până aici a fost anevoios.

„Cu voia lui Dumnezeu, cu sprijinul unor oameni de bine și cu ajutorul comunității, pe 16.10.2017 s-a pornit un proiect îndrăzneț de a continua lucrările la casă și mutarea copiilor în noua locuință”, a povestit pr. paroh Mihai Iulian Florea pentru monitorulsv.ro.

”Am fost de la începutul campaniei încredințat că, împreună, vom reuși să le aducem zâmbetul pe buze și să redăm unor copii dreptul de a-și trăi propria lor copilărie. Le mulțumesc din sufletul tuturor oamenilor care au pus umărul la înfăptuirea acestui vis” , a mai adăugat preotul.