Miracol între pietre? 500 de milioane de dolari au fost găsite la Zidul Plângerii, într-un plic

Sute de cecuri cu o valoare de circa o jumătate de miliard de dolari au fost găsite miercuri într-un plic aflat aproape de Zidul Plângerii.

21 dec. 2012, 08:12
Miracol între pietre? 500 de milioane de dolari au fost găsite la Zidul Plângerii, într-un plic

Zidul Plângerii din Ierusalim este locul cel mai iubit de către evrei şi acolo ei îşi încredinţează toate păsurile şi îşi destăinuiesc dorinţele pe o bucată de hârtie, pe care o rulează şi o pus între crăpăturile Zidului. Recent, în locul sfânt a părut că s-a produs un miracol, acolo fiind găsit un plic cu sute de cecuri

Conform tradiţiei, credincioşii evrei introduc o hârtie rulată pe care şi-au scris dorinţele şi speranţele în spaţiile dintre pietrele zidului, rămăşiţe ale celui de-al doilea templu evreiesc distrus de legiunile romane ale lui Titus în anul 70 al erei creştine.

„În plic se găseau sute de cecuri fiecare de aproape un milion de dolari şi el a fost adus la biroul de obiecte pierdute” al poliţiei, a declarat AFP purtătorul de cuvânt al instituţiei, Micky Rosenfeld, informează Agerpres.

„Verificăm originea lor şi se pare că este vorba de cecuri adevărate”, a adăugat el, precizând că actele provin din diferite ţări. Western Wall Heritage Foundation a anunţat că sunt „cecuri din Nigeria”, subliniind că primeşte din când în când cecuri din ţări africane, „majoritatea neacoperite”.

„Trecătorul cinstit care a găsit preţiosul plic cu 507 cecuri s-a conformat legii şi l-a adus la poliţie, de unde proprietarul său îl va putea recupera”, a declarat într-un comunicat Western Wall Heritage Foundation, instituţia israeliană care administrează Zidul Plângerii.