Mircea Albulescu a murit. Florin Piersic: Sunt lovit în inimă. Este încă o palmă dată de soartă

Mircea Albulescu a murit vineri dimineaţa, la Spitalul Floreasca. Dispariţia marelui actor este plânsă de marile nume ale scenei româneşti, care au rostite cuvinte pline de emoţie la aflarea tristei veşti.

08 apr. 2016, 08:07
Mircea Albulescu a murit. Florin Piersic: Sunt lovit în inimă. Este încă o palmă dată de soartă

Mircea Albulescu este ultimul dintr-o lungă listă de mari actori care ne-au părăsit în ultimii ani şi fără de care teatrul şi filmul românesc rămân tot mai sărace. „Sunt atât de îndurerat. Trebuie să vă spun că nu se poate să existe o dimineaţă mai tristă. Mă pregăteam acum de o emisiune cu Marina Almăşan şi nu mă gândeam la aşa ceva. Eram plecat şi am auzit de Cornel Patrichi. Acum sunt lovit în inimă.

Citeşte şi Mircea Albulescu, declaraţii cutremurătoare înainte de sfârşit: „Aştept moartea, sunt tot mai aproape de ea”

Am jucat cu el şi în teatru, şi în film, unde el era excepţional. Era un actor de compoziţie excepţional. În ultimul film Mărgelatu… avea o viclenie… nu ştiţi ce tare l-am gustat eu pe el ca actor. Ca om nu-mi spunea decât atât: «Tu porţi şalul ăla. Ce să-mi pun eu la gât ca să mă recunoască lumea?» Era foarte dăruit profesiei lui. Îl ştiu de când eram student. Nici nu ştie publicul românesc ce pierdere mare este acest actor. Sunt speriat pentru că pur şi simplu toţi colegii mei pleacă. Pentru mine, este încă o palmă dată de soartă„, a declarat Florin Pirsic la aflarea veştii că Mircea Albulescu a murit.

Citeşte şi MIRCEA ALBULESCU a murit. „E bine în viaţa asta, ca actor, să dispari când trebuie, cât eşti pe val”

Din păcate s-a mai stins o stea, e dureros. Am jucat cu el, un coleg minunat, era zodia mea, Balanţă de-a mea, m-am înţeles extraordinar cu el. Un om de o valoare cum rar întâlneşti. Ultima oară când l-am văzut l-am întrebat: ce-ai mă, ce se întâmplat? Nu prea ma simt bine, mi-a zis, dar nu mi-a spus ce îl doare„, a spus şi Ion Dichiseanu.