Mircea Balog, fiul uneia dintre victimele accidentului provocat de Huidu: E bătaie de joc!

Mircea Balog, fiul uneia dintre victimele accidentului provocat de Şerban Huidu în octombrie 2011, soldat cu trei morţi, a declarat că daunele stabilite de Curtea de Apel Braşov sunt "o bătaie de joc". El va primi 60.000 de euro de la Şerban Huidu.

14 mart. 2013, 13:37
Mircea Balog, fiul uneia dintre victimele accidentului provocat de Huidu: E bătaie de joc!

„Justiţia e clar că e plătită. Sunt toţi judecătorii plătiţi. Nu mai pot să zic nimic. E mafie mare la nivel de instanţe. Doctorii, avocaţii sau cei care au făcut expertiza tehnică au fost corecţi, dar în instanţă e cu învârteli. De ce nu mi-au dat o mie de euro? Sunt dezamăgit, e bătaie de joc, se vede de la o poştă”, a declarat Mircea Balog, fiul uneia dintre victime, la România TV.

Pe de altă parte, Ioan Mânjină, avocatul lui Şerban Huidu, susţine că orice decizie a instanţei de judecată va fi respectată.

„Noi nu o considerăm o victorie, daunele morale le apreciază Curţile de Judecată. Tragedia e tragedie şi vom respecta orice hotărâre judecătorească (…) Comportamentul lui Balog în timpul procesului a fost total defăimator la adresa lui Huidu. Domnul Huidu, în calitate de om rezonabil şi serios va face ce îi dictează conştiinţa ca să aline această durere”, a declarat Ioan Mânjină, avocatul lui Şerban Huidu, la România TV.

Şerban Huidu va trebui să le plătească 190.000 de euro daună pentru familiile victimelor accidentului provocat de el pe DN1, conform unei decizii definitive a Curţii de Apel Braşov.

Curtea de Apel Braşov a decis ca soţia uneia dintre victime să primească 70 de mii de euro, fiul acesteia 60 de mii de euro şi fiica altei victime restul de 60 de mii de euro. Din partea celei de-a treia victimă nu s-a constituit nimeni în parte vătămată.

În mai 2012, Şerban Huidu a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, în urma accidentului soldat cu trei morţi produs în octombrie 2011 zona localităţii Timişul de Sus din judeţul Braşov.

În urma accidentului provocat de Huidu şi-au pierdut viaţa Ioan Garbis, Magda Drăghici şi Ştefan Lungu Balog, cei trei fiind colegi la o firmă din Braşov. În 16 octombrie 2011, ei se îndreptau cu un autoturism Dacia spre Aeroportul Otopeni. Şerban Huidu circula dinspre Capitală spre Braşov, iar la ieşirea din localitatea Timişul de Sus, într-o zonă în care sunt curbe, a intrat cu maşina pe contrasens şi a izbit autoturismul Dacia în care se aflau cele trei persoane. Huidu se afla în maşină împreună cu soţia sa, cu cei doi copii în vârstă de doi şi patru ani şi cu bona acestora.