Mircea Băsescu, a 16-a încercare de a ieşi din arest

Mircea Băsescu încearcă pentru a 16-a oară să iasă din arest. Miercuri se judecă o nouă contestaţie făcută de fratele preşedintelui la arestarea preventivă. Magistraţii de la Tribunalul Constanţa i-au prelungit, luni, mandatul.

10 sept. 2014, 06:25
Mircea Băsescu, a 16-a încercare de a ieşi din arest

Magistraţii Tribunalului Constanţa au decis, luni, ca Mircea Băsescu să rămână în arest preventiv. Aceeaşi decizie a fost luată şi împotriva lui Marian Căpăţână.

La sfârşitul săptămânii trecute, magistraţii Curţii de Apel Constanţa au respins contestaţia formulată de Mircea Băsescu împotriva deciziei judecătorilor Tribunalului prin care i s-a respins înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu, acesta rămânând în spatele gratiilor.

Judecătorii constănţeni au respins, până în prezent, toate solicitările formulate de Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână pentru înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu sau cu eliberarea sub control judiciar.

Mircea Băsescu a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv de procurorii DNA pentru trafic de influenţă, după ce ar fi primit 250.000 de euro de la membrii familiei interlopului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. În acelaşi dosar a fost deferit justiţiei şi Marian Căpăţână, pentru complicitate la trafic de influenţă.

Cei doi au fost arestaţi preventiv pe 20 iunie în urma deciziei Tribunalului Bucureşti, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice mai multe înregistrări în care fratele preşedintelui recunoştea că a primit bani.

Potrivit DNA, la începutul anului 2011, după ce faţă de Sandu Anghel s-a luat măsura arestării preventive de către Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-a remis lui Mircea Băsescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Căpăţână, în schimbul promisiunii acestuia că va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită de tatăl denunţătorului şi a altor cereri incidente în respectiva cauză.