Mircea Băsescu, adus din nou la DNA. Procurorii au pus SECHESTRU pe o parte din averea fratelui preşedintelui

Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, a fost adus, marţi, la Direcţia Naţională Anticorupţie. Potrivit România TV, procurorii DNA au decis să pună sechestru pe unele bunuri ale fratelui preşedintelui în dosarul în care acesta este arestat pentru trafic de influenţă.

08 iul. 2014, 07:57
Mircea Băsescu, adus din nou la DNA. Procurorii au pus SECHESTRU pe o parte din averea fratelui preşedintelui

Mircea Băsescu a fost adus marţi la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a i se prezenta rezultatele expertizei înregistrărilor şi pentru a-l informa că s-a pus sechestru pe o casă şi un teren, în dosarul de trafic de influenţă în care este arestat preventiv.

Procurorii au decis, de asemenea, să pună sechestru pe cinci case şi terenuri aparţinând lui Marian Căpăţână.

Expertiza înregistrărilor depuse la dosar a fost făcută de Institutul Naţional de Expertize Criminalistice, iar imaginile în care apar Mircea Băsescu şi Bercea Mondial nu au fost trucate.

Pe 26 iunie, avocatul familiei Anghel, Pavel Abraham, declara că se va face o expertiză a înregistrărilor şi că nu are niciun fel de emoţie în legătură cu acest lucru.

CITEŞTE ŞI Ponta îi apără pe Kovesi şi Voiculescu: Declaraţiile lui Sandu Anghel şi ale lui Căpăţână sunt MINCIUNI

Înregistrările video realizate de către familia lui Bercea Mondial şi pe baza cărora fratele preşedintelui Traian Băsescu, Mircea Basescu, a fost arestat preventiv pentru trafic de influenţă, au fost analizate de către experţi autorizaţi.

Aceştia au confirmat că respectivele înregistrări nu au fost trunchiate sau suprapuse astfel încât să modifice sensul celor spuse de către cei surprinşi în respectivele filmări, realizate cu o minicameră video montată în cravata sau ceasul unuia dintre protagonişti.

Fratele preşedintelui a fost filmat când negocia eliberarea interlopului Bercea Mondial din închisoare. Fiul acestuia, Florin Anghel, a făcut publice înregistrările în care Mircea Băsescu confirmă că a primit 250.000 de euro pentru eliberarea lui Bercea. Imaginile au ajuns la procurori şi au fost făcute publice la mijlocul lunii trecute.

Interceptările sunt elementul cheie din dosar, înregistrările fiind cele care l-au trimis pe Mircea Băsescu în spatele gratiilor în arest preventiv. Fratele preşedintelui este acuzat de trafic de influenţă în cazul lui Sandu Anghel (Bercea Mondial).

CITEŞTE ŞI Lovitură DURĂ pentru Mircea Băsescu în scandalul cu clanul Bercea. DNA: Înregistrările sunt AUTENTICE