Mircea Băsescu află astăzi dacă iese din închisoare

Zi decisivă pentru Mircea Băsescu. Fratele fostului preşedinte află marţi dacă iese din închisoare. Magistraţii Tribunalului Constanţa decid dacă admit cererea de eliberare condiţionată depusă de Mircea Băsescu prin avocaţii săi, potrivit România TV. Decizia magistraţilor este definitivă.

01 nov. 2016, 09:12
Mircea Băsescu află astăzi dacă iese din închisoare

Mircea Băsescu a fost adus marţi de la Penitenciarul Poarta Albă, la Tribunalul Constanţa, unde judecătorii decid dacă admit cererea de eliberare condiţionată depusă de fratele fostului preşedinte.

Comisia de liberare conditionata de la Penitenciarul Poarta Alba a tinut cont, in cazul lui Mircea Basescu, de faptul ca acesta a pus la dispozitie prejudiciul si ca a avut un comportament bun dupa gratii, potrivit România TV.

Mircea Basescu a stat patru luni in arest, intre care o luna si jumatate a fost la spitalul penitenciar de la Poarta Alba. Apoi a iesit la munca si a castigat 17 zile de reducere de pedeapsa, in celelalte doua luni si jumatate cate i-au mai ramas. Odata, chiar a fost recompensat si a primit pachet de acasa.

Magistratii au tinut cont de toate aceste lucruri atunci cand au analizat comportamentul lui Mircea Basescu si au decis ca poate iesit din inchisoare. In schimb, cei de la DNA au spus ca timpul petrecut de Mircea Basescu la Penitenciarul Poarta Alba a fost mult prea scurt pentru a se considera ca a fost reeducat.

Pe data de 6 octombrie, judecătoria Medgidia a admis cererea de eliberare condiționată din penitenciar formulată de Mircea Băsescu, condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență. Sentința judecătorilor nu este definitivă.

Mircea Băsescu și Marian Căpățână au fost trimiși în judecată în iunie 2014 de procurorii DNA, pentru trafic de influență și respectiv complicitate la trafic de influență, iar în luna noiembrie a aceluiași an a început derularea procesului. În iunie 2016, ei au fost condamnați la patru ani, respectiv trei ani de închisoare.

Potrivit DNA, în perioada 20 februarie 2011 — 22 februarie 2012, Mircea Băsescu a primit suma de 250.000 de euro de la un denunțător (Florin Anghel), prin intermediul inculpatului Marian Căpățână, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistrații învestiți cu soluționarea cauzei referitoare la infracțiunea săvârșită de tatăl acestuia (Sandu Anghel), precum și a altor cereri incidente în cauză, cu scopul de a obține o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.