VESTE PROASTĂ pentru Mircea Băsescu. Fratele preşedintelui rămâne ÎN AREST

Mircea Băsescu va rămâne în arest preventiv. Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au respins, vineri, contestaţia formulată de Mircea Băsescu împotriva deciziei judecătorilor Tribunalului prin care i s-a respins înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu, acesta rămânând în continuare în spatele gratiilor.

05 sept. 2014, 08:22
VESTE PROASTĂ pentru Mircea Băsescu. Fratele preşedintelui rămâne ÎN AREST

Sentinţa dată de magistraţi este definitivă.

CITEŞTE ŞI  MIRCEA BĂSESCU, o nouă încercare EŞUATĂ: Fratele preşedintelui rămâne în AREST

Avocatul Nelu Traşcă declara, la acel moment, că este „a doua cerere” depusă şi îşi exprima speranţa că Mircea Băsescu va fi eliberat.

În plus, la final, Traşcă spunea că „magistratul a fost destul de receptiv” la solicitările făcute şi se arăta încrezător într-o „soluţie bună”. Avocatul preciza că a cerut retrimiterea dosarului la Parchet, explicând că înregistrările depuse la dosar „nu sunt autentice”.

CITEŞTE ŞI  Noi dezvăluiri în scandalul Bercea Mondial. Mircea Băsescu ar mai fi ajutat clanul în problemele cu justiţia

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost arestaţi în 20 iunie, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele şefului statului.

Potrivit procurorilor, la începutul anului 2011, după ce faţă de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, s-a luat măsura arestării preventive de către Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-ar fi remis lui Mircea Băsescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Marian Căpăţână, în schimbul promisiunii că fratele preşedintelui va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea dosarului în care Bercea era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot, dar şi pentru alte cereri incidente în acea cauză.

Ulterior, pentru că Bercea Mondial nu a fost pus în libertate, Florin Anghel i-ar fi dat lui Marian Căpăţână şi suma de 350.000 de euro, în acelaşi scop.

Anchetatorii susţin că din suma totală de 600.000 de euro pe care Florin Anghel i-ar fi dat-o lui Marian Căpăţână, Mircea Băsescu ar fi primit 250.000 de euro.

Marian Căpăţână este acuzat că şi-a însuşit suma de 350.000 de euro din totalul de 600.000 de euro primiţi de la Florin Anghel, pentru că ar fi mijlocit remiterea banilor.

În cauză a fost instituit sechestrul asigurător pe bunuri imobile aflate în proprietatea lui Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână.