Mircea Băsescu, audiat într-un nou dosar la DNA

Mircea Băsescu a fost adus, miercuri, la DNA pentru a fi audiat, într-un nou dosar, informează România TV. Fratele preşedintelui a fost audiat de data aceasta în calitate de denunţător după ce Nati Meir a trimis o scrisoare în care reclamă faptul că Pavel Abraham, avocatul clanului Bercea, ar fi încercat să îl convingă să dea declaraţii împotriva preşedintelui Traian Băsescu.

30 iul. 2014, 07:24
Mircea Băsescu, audiat într-un nou dosar la DNA

Avocatul lui Mircea Băsescu, Nelu Taşcă, a depus luni la DNA o scrisoare primită în arest de clientul său de la Nati Meir, în care acesta susţine că avocatul Pavel Abraham ar fi încercat să îl convingă să dea declaraţii împotriva preşedintelui Traian Băsescu.

„Azi am adus la cunoştinţa DNA scrisoarea primită de către Mircea Băsescu în arest de la Nati Meir, (…) în care Nati Meir spune despre domnul avocat Pavel Abraham că s-ar putea face vinovat de anumite fapte de corupţie. Noi am adus la cunoştinţa organelor de anchetă acest lucru„, a declarat avocatul Nelu Taşcă, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

MIRCEA BĂSESCU RĂMÂNE ÎN AREST PREVENTIV

Avocatul lui Mircea Băsescu a spus că este vorba despre „un fel de denunţ”, precizând că în această scrisoare Nati Meir reclamă faptul că i s-a promis că dacă va da declaraţii împotriva preşedintelui Traian Băsescu, va primi anumite avantaje.

Nelu Taşcă a precizat că Pavel Abraham, actualul apărător al familiei lui Sandu Anghel, cunoscut sub numele de Bercea Mondial, a avut încheiat un contract de asistenţă juridică cu Nati Meir, în anul 2012.

Nati Meir este în penitenciar, după ce a fost condamnat în două dosare, unul de trafic de influenţă, în care a primit o pedeapsă de patru ani de închisoare, şi celălalt în care a fost condamnat la şapte ani de închisoare cu excutare, pentru că a înşelat 35 de persoane, cărora le-a promis că le trimite la muncă în Israel.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost trimişi în judecată în 14 iulie, în stare de arest, în dosarul în care fratele preşedintelui este acuzat că, prin intermediul lui Căpăţână, ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni la judecători să dispună o sentinţă favorabilă în procesul lui Bercea Mondial.

Dosarul Bercea Mondial-Mircea Băsescu. Cum SE FEREA fratele preşedintelui de interceptări

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost arestaţi în 20 iunie, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele preşedintelui. Înregistrările au fost depuse şi la DNA de avocatul Pavel Abraham, care îl apără pe Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial.