Mircea Băsescu rămâne în arest preventiv

Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au respins, vineri, contestaţia formulată de Mircea Băsescu împotriva deciziei judecătorilor Tribunalului prin care i s-a respins înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu, acesta rămânând în continuare în spatele gratiilor. Sentinţa dată de magistraţi este definitivă.

08 sept. 2014, 07:20
Mircea Băsescu rămâne în arest preventiv

Avocatul lui Mircea Băsescu, Nelu Traşcă, a declarat la începutul acestei săptămâni, când la Tribunalul Constanţa s-a judecat cererea de înlocuire a arestului preventiv, că solicită retrimiterea dosarului clientului său la DNA pentru că înregistrările familiei Bercea Mondial în acest caz nu ar fi autentice, informează Agerpres.

Potrivit avocatului, scoaterea din arest preventiv a clientului său este necesară pentru ca acesta să poată analiza veridicitatea respectivelor filmuleţe.

Magistraţii constănţeni au respins până în prezent toate solicitările formulate de Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână pentru înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu sau cu eliberarea sub control judiciar.

Mircea Băsescu a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv de procurorii DNA pentru trafic de influenţă, după ce ar fi primit 250.000 de euro de la membrii familiei interlopului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

În acelaşi dosar a fost deferit justiţiei şi Marian Căpăţână, pentru complicitate la trafic de influenţă.

Cei doi au fost arestaţi preventiv pe 20 iunie în urma deciziei Tribunalului Bucureşti, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice mai multe înregistrări în care fratele preşedintelui recunoştea că a primit bani.

Potrivit DNA, la începutul anului 2011, după ce faţă de Sandu Anghel s-a luat măsura arestării preventive de către Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-a remis lui Mircea Băsescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Căpăţână, în schimbul promisiunii acestuia că va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită de tatăl denunţătorului şi a altor cereri incidente în respectiva cauză.

Citeşte şi: RUDELE lui BERCEA, ţepe de 6 MILIOANE de EURO