MIRCEA BĂSESCU, primul interviu din arest: Nu am vorbit cu Traian Băsescu, nu poate să mă sune

Mircea Băsescu a acordat primul interviu, din arest, în exclusivitate pentru România TV. Mircea Băsescu a declarat că nu a vorbit cu şeful statului după ce a fost arestat. 

22 iul. 2014, 14:14
MIRCEA BĂSESCU, primul interviu din arest: Nu am vorbit cu Traian Băsescu, nu poate să mă sune

Mircae Băsescu a spus, în interviul acordat postului România TV, că nu a vorbit cu fratele său după ce a fost arestat.

Nu, el nu poate să mă sune în arest, iar eu nu am încercat să îl contactez„, a precizat Mircea Băsescu, la România TV.

În acelaşi interviu, Mircea Băsescu spune că nu se simte vinovat.Nu mă simt vinovat cu nimic. Am luat totul ca pe o glumă. De exemplu, când pe film spun „la mine au ajuns 250.000” fac o pauză după care continui „mi s-a pus mormanul de dolari”. Acei bani erau însă luaţi de Căpăţână, care temanându-se de membrii familiei Bercea m-au transformat pe mine în intermediar, ca să îi restitui eu. Din acest motiv au refuzat să dea filmele originale, fiindcă s-a umblat pe ele. Oricum, nu cred că mi se trage de la finii mei, cred că este mâna altcuiva”, a declarat Mircea Băsescu.

CITEŞTE ŞI MIRCEA BĂSESCU, PRIMUL INTERVIU din închisoare: Nu cred că mi se trage de la finii mei, e mâna altcuiva

Mircea Băsescu vorbeşte şi despre condiţiile din arest: „Condiţiile sunt decente, pentru posibilităţile unui arest din Poliţia Capitalei. Suntem în cameră şase persoane, deşi ea este de opt. Cu psihicul sunt ok, am fost comandant de navă aşa că pot suporta condiţii de izolare”.

CITEŞTE ŞI Mircea Băsescu, despre condiţiile din închisoare: „Sunt DECENTE”. Vezi cu cine stă în celulă

Mircea Băsescu se află în arest după ce Curtea de Apel din Constanţa a respins, vineri, contestaţia fratelui preşedintelui şi a decis să prelungească starea de arest preventiv cu încă 30 de zile. La ieşirea de la Curtea de Apel, Nelu Taşcă a afirmat că în faţa instanţei de judecată clientul său a declarat că este nevinovat pentru toate acuzaţiile care i se aduc.

Apărătorul lui Mircea Băsescu a atras atenţia că, pe parcursul anchetei, Izaura Anghel şi fratele său, Florin Anghel, au dat declaraţii contradictorii. Florin Anghel a susţinut că banii au ajuns la Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, prin intermediul lui Marian Căpăţână, de altfel acuzat de procurori de complicitate la trafic de influenţă. Izaura, în schimb, a afirmat că banii au ajuns direct la Mircea Băsescu. În acelaşi timp, avocatul a invocat faptul că filmările depuse la dosar de familia Anghel nu sunt cele originale, astfel că expertiza nu ar fi putut fi făcută pe probe veridice.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost trimişi în judecată în baza rechizitoriului întocmit de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru trafic de influenţă şi complicitate la această infracţiune.