Mircea Băsescu s-a întors luni la serviciu. Instanţa i-a permis să părăsească domiciliul

Mircea Băsescu este luni la serviciu, între orele 12,00 şi 15,00, conform deciziei instanţei de judecată, fiind prima sa zi de lucru după o absenţă de peste o jumătate de an, perioada în care a fost arestat preventiv şi, ulterior, judecat sub arest la domiciliu, potrivit Agerpres.

19 ian. 2015, 12:41
Mircea Băsescu s-a întors luni la serviciu. Instanţa i-a permis să părăsească domiciliul

Conform magistraţilor Tribunalului Constanţa, Mircea Băsescu poate să plece de acasă la serviciu în două zile ale fiecărei săptămâni – luni şi miercuri, timp de câte trei ore, la o firmă din portul Constanţa pe care acesta o administrează.

Decizia a fost atacată în instanţă de către procurorii DNA, contestaţia fiind respinsă ca nefondată de către Curtea de Apel, printr-o hotărâre definitivă.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână, ambii aflaţi în arest la domiciliu, sunt judecaţi în procesul de şantaj în care sunt implicaţi cinci membri ai familiei lui Sandu Anghel zis Bercea Mondial.

Pe 23 iunie 2014, procurorii DNA – Serviciul teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a cinci inculpaţi în dosarul în care este implicat şi Mircea Băsescu. Aceştia sunt ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin, aflat în stare de arest preventiv pentru şantaj cu circumstanţe agravante în stare de recidivă, fiica lui Bercea, Izaura Anghel, precum şi minorul de 17 ani, Grinică Anghel – pentru şantaj cu circumstanţe agravante, cei doi aflându-se sub control judiciar. Trimişi în judecată pentru şantaj au mai fost fiul lui Bercea, Florin Anghel, care este în penitenciar pentru executarea pedepsei într-o altă cauză, şi mama acestuia şi a Izaurei, Fănica Anghel, arestată într-un alt dosar.

În acelaşi dosar, Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână sunt judecaţi pentru trafic de influenţă şi respectiv complicitate la trafic de influenţă.