Mircea Beuran a fost infectat cu COVID. Doctorul a fost internat 17 zile la ATI

Profesorul doctor Mircea Beuran a fost infectat cu coronavirus. Medicul a fost internat 17 zile la ATI după ce starea de sănătate a acestuia s-a înrăutățit.

30 dec. 2020, 18:26
Mircea Beuran a fost infectat cu COVID. Doctorul a fost internat 17 zile la ATI

Mircea Beuran a fost infectat cu COVID. Medicul a vorbit în exclusivitate la Medika Tv, despre perioada în care a fost internat la secția ATI a spitalul ”Matei Balș”.

Citește și: Restricţii Revelion 2021. Anunţul făcut de Raed Arafat de Sărbătorile de iarnă

”În luna septembrie, cu toate că în perioada din mai până în septembrie activând în acest spital se făcea săptămânal un control direct cu acel PCR, proba cea mai directă dacă ai sau nu SARS-CoV-2, cu o duminică în urmă eram negativ, joi seara m-am întors de la spital și am avut o stare de oboseală care nu se justifica la ritmul zilei respective și, în general, munca aceasta de spital nu mă obosea defel. Am dormit, în cursul nopții m-am trezit pentru că făceam febră și începusem să tușesc, n-a durat mult, vreo 2 ore, am transpirat, am adormit la loc, dimineața m-am trezit ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Aceeași stare bună. Am considerat ca un bun început, poate că răcesc. Asta a fost joi spre vineri. Vineri, tot noaptea, iar febră, iar tuse și o oboseală de nedescris. Nu puteam să mă dau jos din pat. Îmi dau seama că pregătesc COVID-ul. Nu aveam standardul despre care se știa. O tuse seacă, fără expectorație. Am luat un paracetamol. După mai puțin de două ore nu mai era nimic. Ca și cum cineva mi-a luat ca cu mâna starea aceasta. Și-am ajuns sâmbătă, iar sâmbătă am ajuns la un vârf. În care oboseala era maximă și febra a scăzut, a rămas tusea, o tuse seacă și, totodată, niște tulburări în articulații. Parcă nu erau ale mele, nu puteam să mișc nici degetele de la mâini și picioare”, a explicat prof. dr. Mircea Beuran.

Acesta nu a crezut inițial că are virusul și a mers la spital pentru un control amănunțit la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București. La finalul investigațiilor, medicii i-au recomandat să rămână internat.

Mircea Beuran a fost infectat cu COVID. Starea de sănătate a acestuia s-a înrăutățit și a ajuns internat la secția ATI a Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”. După externare, medicul a primit o serie de exerciții de respirație, astfel încât să-și poată recăpăta în totalitate capacitatea pulmonară.

„Saturația scădea sub 90. M-au internat direct în ATI. Am avut 17 zile de ATI. Prima săptămână a fost destul de grea, pentru că dincolo de semnele care apar și dispar se instala insomnia, poziția cea mai bună pentru oxigenare era poziția pe burtă. Adică să stai culcat pe abdomen, mâinile erau la perfuzii, la monitoare, incomod, dar de nevoie stai. Nu puteam dormi. După o săptămână am trecut peste această stare. Nu-mi pierdusem mirosul și gustul, dar după 2 săptămâni s-a instalat și pierderea acestor simțuri. Am mai rămas încă 2 zile, în așa fel încât să existe siguranța că la externare pot să merg acasă, dar cu un suport de oxigen”, a explicat dr. Mircea Beuran.


loading...