MIRCEA BEURAN, fost ministru al Sănătăţii, bolnav de gripă porcină: „Am fost la graniţa terapiei intensive”

Profesorul doctor Mircea Beuran, unul dintre cel mai cunoscuţi medici români, a fost internat din cauza gripei porcine. Fost ministru al Sănătăţii, Beuran a declarat pentru România TV că, la început, a crezut că este o gripă banală, însă ajuns la Matei Balş, a aflat că este "o gripă serioasă". 

30 apr. 2015, 14:04
MIRCEA BEURAN, fost ministru al Sănătăţii, bolnav de gripă porcină: „Am fost la graniţa terapiei intensive”

Profesorul doctor Mircea Beuran a fost bolnav de gripă porcină cu ceva timp în urmă şi i-au trebuit 3 săptămâni pentru a se vindeca, timp în care medicaţia i-a fost schimbată de două ori. 

Citeşte şi AUTORITĂŢILE ÎN ALERTĂ! Gripă aviară, în apropiere de graniţa cu România

„Am făcut o gripă, colegii de la Institutul de  Boli Infecţioase Matei Balş au diagnosticat că este un virus din familia gripelor porcine.  Am încput ca orice bolnav de gripă, cu lucruri mai simple, cu nişte antigripale, care în primele 48 de ore nu au avut efectul scontat, dimpotrivă, starea generală s-a alterat foarte mult. Am apelat la domnul profesor Adrian Streinu Cercel şi la doctorul Sorin Petrea, ambii de la Matei Balş, pentru că mi se părea nefiresc să reacţionez aşa după o banală gripă. Au diagnosticat foarte repede virusul şi m-au avertizat că nu este de glumă, că va fi o gripă mai serioasă. Am început tratamentul oferit de ei. Starea generală în primele 24 de ore nu s-a ameliorat, dimpotrivă, starea generală s-a agravat, febră mare, transpiraţii… Am luat-o de la început, cu consult, cu reexaminare, cu totul, au schimbat tratamentul, după care iar 24 de ore lucrurile nu au fost foarte satisfăcătoare şi au recombinat tipul de antivirale cu antibiotice, pentru că între timp se dezvoltase şi o bronhopneumonie. A fost nevoie de aproape  3 săptămâni de terapie continuă, (…) Am fost la graniţa terapiei intensive„, a declarat Mircea Beuran pentru România TV.