Mircea Boştină este noul director general al Romatsa

Consiliul de Administraţie al Regiei Autonome Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA) l-a numit în funcţia de director general pe Mircea Boştină, care îşi va prelua atribuţiile începând cu data de 1 iunie.

30 mai 2018, 10:52
Mircea Boştină este noul director general al Romatsa

Acesta îl înlocuieşte în funcţie pe Fănică Cârnu, care a ocupat postul de director general al regiei din 5 martie până în prezent.

Mircea Boştină a absolvit Şcoala Militară de Ofiţeri de Aviaţie din localitatea Boboc, judeţul Buzau, a activat ca pilot comandant pe diferite aeronave comerciale din ţară şi din străinătate şi a fost certificat ca pilot instructor examinator.

Începând cu anul 2009 a ocupat funcţia de director general la o societate comercială, care a avut ca obiect de activitate furnizarea de servicii în domeniul activităţilor anexe transportului aerian.

Obiectivul prioritar al Romatsa este furnizarea de servicii de trafic aerian pentru aeronavele ce executa zboruri GAT (trafic aerian general) în condiţii IFR (reguli de zbor după instrumente) în spaţiul aerian al României.