Mircea Bravo a ajuns cu „Mirciulică” pe locul 1 în topul Netflix România. „Am mâncat pâine cu zacuscă doi ani”

Mircea Popa (35 de ani), cunoscut publicului drept Mircea Bravo, a dat lovitura cu filmul său de debut, "Mirciulică". Pelicula atras la cinematograf circa 328.000 de spectatori și a ajuns, la o zi de la lansarea pe Netflix, pe locul 1 în România.

04 mai 2023, 13:05
Mircea Bravo a ajuns cu „Mirciulică” pe locul 1 în topul Netflix România. „Am mâncat pâine cu zacuscă doi ani”
Mircea Bravo a ajuns cu "Mirciulică" pe locul 1 în topul Netflix România. "Am mâncat pâine cu zacuscă doi ani"

Mircea Bravo a ajuns cu „Mirciulică” pe locul 1 în topul Netflix România. Succesul la public a adus şi bani: încasările din bilete au depășit 1,6 milioane de dolari, iar casei de producție a lui Mircea Popa i-a revenit puțin peste un euro pentru fiecare bilet vândut.

Dacă acum este cunoscut de întreaga Românie, Mircea Bravo a trecut şi el prin perioade dificile. Acesta a dezvăluit că, după ce a absolvit facultatea de drept, a ratat examenul de intrare în magistratură. Din acest motiv, într-o anumită măsură, filmul spune povestea lui Mircea Bravo care a fost nevoit să ia o decizie esențială: să continue pe acest drum sau să riște și să facă ce-i place. A riscat, însă, până a început să câștige bani, doi ani a mâncat pâine cu zacuscă! De la filmulețe cu farse publicate în mediul online, Mircea Bravo a ajuns să realizeze campanii publicitare, iar acum un clip poate costa și zeci de mii de euro.

Citeşte şi: Mircea Bravo, despre umorul românilor: „Dacă mâine ar fi sfârșitul lumii, românii ar face meme-uri pe temă. Suntem un popor cu umor!”

„Am dat și eu examen la magistratură la fel ca personajul din film. Și tot la fel ca el, am picat și a trebuit să iau o decizie legată de ce vreau să fac cu viața mea, dar spre deosebire de Mirciulică nu m-am întors să locuiesc cu părinții, ci am rămas în Cluj-Napoca. Și am început să aplic pentru diferite joburi”, a declarat Mircea Bravo pentru Adevărul.

„Am fost la o firmă de tranzacționare valutară. Prima dată m-am dus să fac un curs și după aceea m-am împrietenit cu oamenii de acolo și m-au luat în echipă să predau cursurile respective. Am aplicat și la o agenție imobiliară, să fiu agent, dar până la urmă nu am mai ajuns. Am aplicat și la televiziune, cu o propunere de emisiune. Am mers la Look TV, o televiziune din Cluj, cu o emisiune. Am făcut episodul-pilot, am făcut și al doilea episod, și al treilea, și vedeam că nu se întâmplă nimic. Apoi mi s-a propus să fac o emisiune doar cu farse”, mai spus Mircea Bravo.

Citeşte şi: Greutăţile prin care a trecut Mircea Bravo din cauza sărăciei, înainte să devină celebru: „Şase ani am stat fără un dinte, nu aveam bani de dentist”

Întrebat când a câştigat primii bani, Mircea Bravo a răspuns: „După un an, am avut un contract destul de serios, apoi iar a fost o pauză, dar după doi ani puteam să mă susțin, mai ales că eram obișnuiți după doi ani de pâine cu zacuscă, deci nu aveam pretenții foarte ridicate”.

Mircea Bravo a mai precizat că banii câştigaţi cu „Mirciulică” vor fi investiți în următorul film, „Nuntă pe bani”, ale cărui filmări s-au încheiat.