Mircea Cărtărescu, despre declaraţiile lui Iohannis în cazul Antena 3: „Regele alb s-a înnegrit. No hope”

Scriitorul Mircea Cărtărescu a comentat, pe Facebook, declarațiile făcute de președintele Klaus Iohannis în legătura cu disputa ANAF - Antena Group, când oficialul a calificat o sentinţă judecătorească definitivă drept "banal motiv administrativ".

18 feb. 2016, 15:06
Mircea Cărtărescu, despre declaraţiile lui Iohannis în cazul Antena 3: „Regele alb s-a înnegrit. No hope”

Ieri regele alb (care era deja gri) s-a înnegrit și el. Eșichierul politic a devenit astfel unanim: negrele joacă cu negrele. No hope (nicio speranţă – n.r.)”, a scris Mircea Cărtărescu, pe Facebook.

Klaus Iohannis a comentat, miercuri, cazul Antena 3, care a primit o somaţie de evacuare de la ANAF. Preşedintele consideră că inspectorii fiscali au acţionat „heirupist” şi că trebuie găsită o soluţie prin dialog.

Klaus Iohannis a catalogat abordarea ANAF în cazul televiziunilor Antena Group ca fiind heirupsită”, „nepotrivită” şi „discutabilă”. „Eu cred că ați ajuns într-o situație neplăcută și inutilă. În primul rând, cred că libertatea de exprimare în media nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative. În al doilea rând, această abordare heirupistă a ANAF mi se pare cel puțin nepotrivită, dacă nu discutabilă„, a spus Iohannis, întrebat despre acțiunea ANAF în cazul Antenelor.

El a precizat că a constatat din discuții pe care le-a avut că există deschidere la factorii de decizie în acest caz.

CITEŞTE ŞI: Băsescu, ATAC DUR la Iohannis: A avut o atitudine JOSNICĂ. S-a transformat în slugă a turnătorului Voiculescu