Mircea Copaci îi cere demisia lui Eduard Novak în scandalul imnului Ţinutului Secuiesc

"Am primit cu consternare și regret cele petrecute la meciul de hochei România – Ungaria", spune vicepreşedinte Federaţiei Române de Rugby.

12 mai 2022, 14:04
Mircea Copaci îi cere demisia lui Eduard Novak în scandalul imnului Ţinutului Secuiesc

Vicepreședintele Federației Române de Rugby, Mircea Copaci, îi cere demisia ministrului tineretului și sportului, Eduard Novak, pe fondul scandalului de la meciul de hochei România – Ungaria.

„Am primit cu consternare și regret cele petrecute la meciul de hochei România – Ungaria. Sportivii care luptă sub culorile naționalei nu mai au reprezentarea importanței și onoarei de a fi în această postură, nu înțeleg că în evenimentele sportive respective, ei SUNT ROMÂNIA! Au o responsabilitate față de țara lor și SUNT ROMÂNI indiferent de etnie!

Explicația halucinantă a lui Eduard Novak, ministrul Sportului, după ce jucătorii de hochei ai României au intonat imnul „Ținutului Secuiesc”: „Nu e vorba despre asta!”
Să nu mă înțelegeți greșit, eu nu îmi îndrept furia împotriva sportivilor, pentru că puțini știu cât este de dificilă viața unui sportiv de performanță. Toți cei care nu își fac datoria și nu își înțeleg menirea în sport, ar trebui să își facă o analiză serioasă a propriilor acțiuni și să ia măsuri de revenire la o abordare normală a lucrurilor!

Cât despre atitudinea ministrului tineretului și sportului, condamn vehement nesancționarea intonării imnului Ținutului Secuiesc de către echipa națională, cu atât mai mult cu cât este la rândul său sportiv care a concurat sub culorile naționale!

Prima decizie a federaţiei în cazul „tricolorilor” care au cântat imnul Ținutului Secuiesc. O nouă reacţie a ministrului Eduard Novak
Dacă era vorba despre oricine altcineva, poate înțelegeam că nu știe ce înseamnă să ți se cânte imnul, însă, pentru că dânsul știe exact ce înseamnă acest lucru, de aceea nu a sancționat intonarea imnului secuiesc: discursul și acțiunile care încurajează autonomia Ținutului Secuiesc fac parte din normal!

Gândindu-mă la atitudinea ostilă pe care ministrul a avut-o față de rugby-ul românesc, faptul că nu a sprijinit acest sport deși este, în prezent, singurul sport de echipă care participă la Cupa Mondială și cel mai bine clasat sport de echipă în ranking-ul mondial, este inadmisibil să ratezi o ocazie unică de a promova România în lume! Acțiunile ministrului Novak sunt anti-românești! Demisia!”, spune Mircea Copaci.

 


loading...
Partenerii noștri