Mircea Diaconu, reacţie la anunţul lui Vanghelie că i-a strâns semnături: Oamenii au venit natural spre mine

Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a recunoscut în fața instanței de judecată că el i-a strâns semnături lui Mircea Diaconu, în campania pentru alegerile europarlamentare. Europarlamentarul Mircea Diaconu a ținut să lămurească problema și a precizat că el a primit foarte multe semnături în campania pentru europarlamentare.

26 mart. 2015, 14:01
Mircea Diaconu, reacţie la anunţul lui Vanghelie că i-a strâns semnături: Oamenii au venit natural spre mine

Am primit foarte multe liste de semnături în campanie. Aveam peste 200.000 și la un moment dat am ieșit pe televizoare să le spun să se oprească. Eu am depus 117.000 de semnături, mai bine de jumătate în plus față de cele necesare. Restul semnăturilor sunt în saci, la mine acasă, în pivniță„, a explicat Mircea Diaconu, potrivit stiripesurse.ro.

„Sprijinul oamenilor din toată țara, care s-au implicat în campania de strângere a semnăturilor, a venit natural spre mine. Această campanie s-a petrecut sub ochii tuturor, în direct!

A fost o cursă contracronometru și probabil cea mai transparentă campanie de strângere de semnături! A trebuit să adunăm în doar 5 zile un număr de cel puțin 100.000 de semnături. Oamenii urmăreau cu sufletul la gură evoluția lucrurilor, iar implicarea lor m-a lăsat fără cuvinte.

S-au organizat din proprie inițiativă, și-au printat formulare, au mers la rude, prieteni, vecini, s-au format cozi la punctele de strângere de semnături, unde au venit ca voluntari. Am primit prin poștă sute de plicuri cu formulare completate, de la necunoscuți, de la tot felul de oameni care au înțeles lupta mea și au venit alături de mine. Veneau de peste tot și fără întrerupere”, a precizat europarlamentarul, ca reacție la acuzațiile aduse cu privire la campania de strângere de semnături pentru alegerile europarlamentare din 2014.

Întrebat dacă Marian Vanghelie i-a trimis liste de semnături, Mircea Diaconu a precizat. „Nu știu, dar dacă veneau de la Vanghelie veneau cu niște ghiocei, nu era așa. Oricum, mi se pare o problemă falsă, nu are relevanță (…) Ca să vă spun, în campanie am avut și o semnătură de la Băsescu, era de la un cetățean pe care îl chema Băsescu„, a mai precizat Mircea Diaconu.

Primarul Marian Vanghelie a susţinut, în faţa magistraţilor, că semnaturile pentru alegerile europarlamentare din 2014 au fost stranse pentru candidatura lui Mircea Diaconu si nu pentru Elena Basescu.

La ieşirea din sala de judecată, întrebat de jurnalişti dacă s-au strâns semnături pentru Mircea Diaconu sau pentru EBA, Vanghelie a spus: „DIACONU”.

Avocatul Cezar Bivolaru a confirmat că, în faţa instanţei, Marian Vanghelie a spus că a strâns semnături pentru Mircea Diaconu.

Trebuia repus in normalitate această noţiune care s-a propagat in spatiul public. Susţinerea a fost pentru dl Mircea Diaconu, la iniţiativa domnului Vanghelie. Nu i-a cerut domnul Diaconu, a făcut-o dansul simpatizandu-l pe Mircea Diaconu. Practic, acele semnături nu au fost pentru Elena Băsescu„, a precizat avocatul.

Bivolaru a arătat că este vorba de aproximativ 45.000 de semnături.