Mircea Diaconu are o avere impresionantă, dar locuiește într-o mansardă modestă: „Da, sunt zgârcit cu mine. Nu-mi place să-mi bat joc de nimic”

Mircea Diaconu a făcut dezvăluiri în ceea ce privește averea sa impresionantă. Actorul nu s-a sfiit să mărturisească, în emisiunea "40 de întrebări", cu Denise Rifai, și faptul că e foarte zgârcit când vine vorba de el însuși.

28 iul. 2021, 09:24
Mircea Diaconu are o avere impresionantă, dar locuiește într-o mansardă modestă: „Da, sunt zgârcit cu mine. Nu-mi place să-mi bat joc de nimic”

Mircea Diaconu a reușit să strângă o sumă impresionantă din activitatea sa de actor, dar și din funcția de europarlamentar. Bunurile lui Mircea Diaconu ajung la sute de mii de euro, case și mașini de epocă.

Diaconu a mărturisit că indemnizația de europarlamentar e în jur de 6.500 de euro. Cu toate că stă bine din punct de vedere financiar, actorul și-a închiriat o mansardă modestă.

„Da, sunt zgârcit cu mine. Numai cu mine sunt zgârcit, în rest cu nimeni altcineva din jur. Nu sunt zgârcit, sunt atent, nu-mi place să-mi bat joc de nimic. Indemnizația e de 6.300-6.500 de euro de europarlamentar. Nu există cotă forfetară. Există o sumă pentru birou, în rest există diurnă, pe care deputații o primesc pe semnătură și pe muncă. Am sugerat la cei de aici să facă același lucru, rezolvă toate problemele cu putință, rezolvă cazările, pentru că nu are nimeni bani de cazare acolo.

Nu are bani de transport, tot din diurnă. Și prezența acolo vine din asta. Cei de aici se lasă înjurați pe nimica toată. Nu există mașină la scară în Parlamentul European. Nu-ți dă nimeni mașina ta, dacă ai nevoie suni și vine un Mercedes te ia și te duce la Parlament și te aduce acasă.

Nu mi-am luat o mansardă pentru că sunt zgârcit sau că am vrut să fie ieftină, că stăteam într-un cartier foarte bun, dar atât de frumos. Era la etajul 2 cu terasă deasupra grădinilor, era atât de frumos, am umplut-o cu mușcate, mi-am adus de acasă și mobilier de terasă și scaune și tot. Am vrut să mă simt bine. Și biscuiții tot de acasă mi-i aduceam. Nu sunt zgârcit, vreau să mă simt bine.”, a afirmat Mircea Diaconu la „40 de întrebări cu Denise Rifai” .

Câte proprietăți deține Mircea Diaconu

Potrivit declarației de avere depuse de Mircea Diaconu înainte de alegerile prezidențiale din 2019, Diaconu are: 5 terenuri intravilane, 2 case, o casă de vacanță, un apartament și grajd de 50mp, 3 mașini, printre care una de epocă. În declarație apar și banii din conturi în suma totală de 120.000 de euro.

„Copiii, familia, amintirile și locurile din jurul nostru. 900.000 de euro e aiurea. Nu mă apuc să fac cifrăraie. Toți banii pe care i-am câștigat toată viața mea pot să vi-i arăt unde sunt, știu unde sunt. Filmele mele…Nu am aruncat cu banii, am fost zgârcit cu mine. Am case, copiii mei au tot ce trebuie și să nu aibă copilărie nefericită. Nu e nimic pentru mine. Nu țin banii în bancă, nu cred în chestia asta. Îi bag în terenuri, în păduri. Ce am nevoie sau să rămână copiilor și generațiilor ce vin.”, a spus Mircea Diaconu la „40 de întrebări cu Denise Rifai„.