Mircea Diaconu atacă ieşirile publice ale lui Klaus Iohannis: „Este plătit ca să se odihnească”

Mircea Diaconu, candidatul susţinut de PRO România şi ALDE la preşedinţia României, l-a criticat dur pe Klaus Iohannis, în direct la România TV, comparându-l pe acesta cu Nicolae Ceauşescu. Diaconu apreciază că actual șef al statului a avut în mandatul său o singură "doctrină", aceea de a doborî PSD.

05 nov. 2019, 18:02
Mircea Diaconu atacă ieşirile publice ale lui Klaus Iohannis: „Este plătit ca să se odihnească”

Mircea Diaconu a criticat inclusiv ultima ieşire publică a preşedintelui în exerciţiu, care s-a dus marţi la ministerele Justiţiei şi de Interne, Klaus Iohannis „veghind” la preluarea funcţiilor de către noii miniştri. „S-a dus acolo, la toate ministerele de forță, ca să arate că el e șeful. „Eu sunt șeful!”, asta a spus, de mine ascultați. Nu are ce căuta acolo. „Ăsta e guvernul meu!”. Eu sunt singurul independent cu acte, am fost validat în 2014. Eu alerg singur pe culoarul meu.

L-am văzut la mitingurile din sălile alea mari în care, după 2-3 minute, sigur, ca să se odihnească dânsul, este aplaudat. Unde am mai văzut eu asta? Acela era un sistem mai bine organizat decât acesta şi avea în vârf un om destul de talentat. Un orator, sigur, gângav, dar orator„, a spus Mircea Diaconu, făcând astfel o comparaţie între Klaus Iohannis şi Nicolae Ceauşescu.

Mircea Diaconu mai consideră că Iohannis a avut un singur ţel în acest mandat, acela de a doborî PSD. „De vreo doi ani cere să cadă guvernul şi atacă. Până la urmă, gata, m-am liniștit. Are o doctrină. Se numește „jos PSD”. Adică nu vorbește decât de asta de doi ani de zile. Despre cât de rău e PSD-ul și să cadă PSD-ul. Ori președintele prin definiție, prin Constituție, trebuie să fie neutru, nepolitic, nepartizan. Deci nu are cum să aibă păreri de genul acesta care influențează spațiul politic și concurența politică„, a mai spus Mircea Diaconu, la România TV.