Mircea Diaconu, europarlamentarul scriitor. Vezi ce carte a lansat VIDEO

Actorul Mircea Diaconu şi-a relansat astăzi la târgul Bookfest prima sa carte, care a văzut întâi lumina tiparului în 1977. Lăudat şi premiat la vremea lui, volumul "Şugubina" vine acum în întâmpinarea unei noi generaţii de cittori.

30 mai 2014, 20:30
Mircea Diaconu, europarlamentarul scriitor. Vezi ce carte a lansat VIDEO

„Şugubina” este primul efort literar al lui Diaconu, o colecţie de nuvele scrise într-o perioadă de numai şase luni în anul 1977. „Postura în care mă aflu astăzi e cea mai onorantă pentru mine. În contextul pe care îl ştiţi cu toţii asta e cea mai onorantă, e de cea mai mare importanţă. Faptul că editura Polirom a săpat şi a găsit undeva într-o groapă cărţile mele vechi e fabulos, că eu credeam că nu voi mai scrie niciodată”, a spus Diaconu.

La vremea aceea, cartea a obţinut premiul Uniunii Scriitorilor. „Când la final am semnat statul de plată, pentru că un premiu atunci era şi cu bani importanţi, am semnat statul de plată alături de Marin Preda şi am ameţit cu adevărat. A fost vârful carierei mele şi bucuriei de a fi artist (…) Acum poate finalul vieţii mele va însemna un spaţiu şi pentru asta, voi face toate eforturile să mai scriu”, speră proaspătul europarlamentar.

Mircea Diaconu are la activ mai multe volume de proză.