Mircea Diaconu va colabora în PE cu liberalii şi cu grupul conservatorilor

Europarlamentarul Mircea Diaconu a declarat, la România TV că a purtat o serie de discuţii cu mai multe grupuri din Parlamentul European referitoare la condiţiile unei posibile colaborări. Diaconu a precizat că îşi va păstra statutul de independent, dar va colabora punctual cu ALDE şi cu grupul constituit în jurul conservatorilor britanici.

09 iun. 2014, 20:33
Mircea Diaconu va colabora în PE cu liberalii şi cu grupul conservatorilor

„Am fost contactat – că eu n-am bătut la uşa nimănui – şi a fost o onoare pentru mine de către patru grupuri şi am avut discuţii şi mi-au prezentat programele lor, ţintele lor principale propunându-mi colaborarea. Eu le-am explicat că statutul meu este special şi aşa trebuie să rămână. În funcţie de proiectele lor şi ale ţintelor lor politice, pot să ajut”, a declarat Mircea Diaconu.

Acesta a precizat că va colabora mai mult cu grupul liberalilor europeni. „Am să colaborez cu mai multe grupuri, dar preponderent cu ALDE”, a spus Diaconu. Un alt grup cu care a convenit să aibă o relaţie mai strânsă va fi cel al conservatorilor.

Unul din subiectele discutate cu liberalii europeni, printre care Guy Verhofstadt şi Graham Watson, a fost cel al afilierii PNL la PPE. „Subiectul liberalilor este un motiv de îngrijorare. Nimeni nu înţelege aproape nimic din aceste mişcări”, a afirmat fostul ministru al Culturii.