Mircea Drăghici a pierdut şi AEP. Nume nou propus de PSD pentru Autoritatea Electorală Permanentă

Social-democrații au decis, luni, la Parlament, în ședința BPN, să-l susțină la șefia AEP pe actualul secretar general al instituției, Constantin - Florin Mitulețu-Buică. Informaţia a fost confirmată de preşedintele PSD Liviu Dragnea. Şeful PSD a a anunţat că Mircea Drăghici se va ocupa de campaniile electorale. 

25 feb. 2019, 09:50
Mircea Drăghici a pierdut şi AEP. Nume nou propus de PSD pentru Autoritatea Electorală Permanentă

„Le-am făcut o scurtă informare colegilor şi eu şi doamna premier de la Madrid. În urma discuţiei dlui Codrin Ştefănescu cu domnul Mircea Drăghici în weekend, dl Drăghici a fost rugat să coordoneze campaniile naţionale ale PSD, deci a renunţat la nominalizarea pentru AEP şi toţi apreciem asta în frunte cu mine. De asemenea astăzi am votat să acordăm susţinerea noastră pentru un om din interiorul AEP, actualul secretar general Mituleţu”, a declarat Liviu Dragnea.

Președintele AEP, Daniel Barbu, provenit din ALDE, a demisionat recent din functie, el urmand sa candideze, cel mai probabil, la alegerile europarlamentare.

Inițial, in CEX-ul PSD de săptămâna trecută, formațiunea a stabilit să-l susțină pe trezorierul partidului, Mircea Drăghici, la șefia AEP.

Potrivit surselor citate, Drăghici va fi cooptat în echipa de conducere a campaniei PSD la europarlamentare.