Mircea Duşa: Anul 2014 a fost unul dintre cei mai buni în privinţa bugetării Armatei

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a declarat joi, la Cluj, că anul 2014 a fost unul dintre cei mai buni în ceea ce priveşte bugetarea Armatei Române, potrvit Agerpres.

15 ian. 2015, 15:43
Mircea Duşa: Anul 2014 a fost unul dintre cei mai buni în privinţa bugetării Armatei

‘În anul 2013 şi în anul 2014 am găsit bani pentru înzestrarea şi modernizarea Armatei Române şi anul 2014 a fost unul dintre cei mai buni ani din ultimii opt referitor la bugetarea Ministerului Apărării Naţionale şi o serie din obiectivele care n-au fost realizate timp de 10 ani le-am realizat anul trecut. Dar pentru că într-un an nu se poate face tot ceea ce nu s-a făcut în 10 ani, avem în vedere ca în anii următori să atingem acel nivel de dotare şi modernizare a armatei şi a capacităţilor operaţionale necesar pentru a ne putea îndeplini misiunile, atât pe teritoriul naţional, cât şi în teatrele de operaţii’, a menţionat Mircea Duşa.

El a spus că în ceea ce priveşte aviaţia de transport, capabilităţile sunt realizate în acest moment. ‘În momentul de faţă, din punct de vedere al aviaţiei de transport strategic, trupe şi cargo, avem capabilităţile realizate. Avem cele trei avioane C130, care sunt avioane de cursă lungă şi odată cu aducerea avionului 7 încheiem acest program, un program de succes de dotare a aviaţiei de transport strategic şi cargo cu avioane Spartan, care sunt foarte utile, atât pentru misiuni militare, cât şi pentru misiuni civile’, a precizat Mircea Duşa.

Întrebat de jurnalişti despre o serie de comentarii ale unor analişti militari privind dotarea insuficientă a Armatei Române, Mircea Duşa a spus că ar fi vorba de aprecieri tendenţioase.’Eu n-aş comenta ce se apreciază de unii experţi militari, eu cunosc realităţile actuale ale Armatei Române, iar a face aprecieri, poate uneori tendenţioase, la adresa Armatei Române nu este corect’, a subliniat Mircea Duşa.

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a participat, joi, la ceremonia militară de predare-primire a comenzii Diviziei 4 Infanterie ‘Gemina’, divizie care va fi condusă de generalul de brigadă Ioan Manci, care îi ia locul generalului de brigadă Adrian Tonea, numit locţiitor la comanda Statului Major General.