Mircea Duşa, prefectul de Mureş, şi-a dat demisia

Prefectul județului Mureș și-a anunțat demisia din funcția pe care o deține.

10 dec. 2019, 08:48
Mircea Duşa, prefectul de Mureş, şi-a dat demisia

Mircea Dușa, prefectul județului Mureș, a anunțat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că renunță la funcția pe care o deține. El a fost numit în funcția de prefect în septembrie 2018.

Marcel Vela, ministrul de Interne, dar și premierul României urmează să ia act de decizia luată de Mircea Dușa, iar în cel mai scurt timp ar urma să fie numit un nou prefect.”Un motiv mult mai serios este acela că, în conformitate cu prevederile legii, prefectul are câteva atribuții importante și una dintre atribuțiile importante este urmărirea obiectivelor din programele de guvernare. Eu nu pot fi demagog, am și demnitatea necesară și nu pot să vorbesc despre un program de guvernare cu, de exemplu, creșterea salariilor, creșterea punctului de pensii și alte realizări, iar mâine să vorbesc despre înghețarea salariilor, despre măsuri de austeritate sau alte măsuri restrictive”, a declarat Mircea Dușa pentru radiomures.ro

Mircea Dușa este fost ministru al Apărării Naționale, în perioada decembrie 2012 – noiembrie 2015. Ulterior el a fost deputat în Parlamentul României, dar și Secretar de stat, Șeful Departamentului pentru politica de apărare și planificare.