Mircea Duşa: PSD îl va susţine pe Ponta pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor

Deputatul social-democrat Mircea Duşa, secretar regional al PSD în Regiunea Centru, a declarat joi, la Alba Iulia, că dacă Victor Ponta va fi de acord să candideze pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, partidul îl va susţine.

05 mai 2016, 19:07
Mircea Duşa: PSD îl va susţine pe Ponta pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor

„Dacă dânsul îşi doreşte această funcţie şi va fi de acord să candideze pentru această funcţie, grupul parlamentar şi PSD îl va susţine’, a declarat Mircea Duşa, întrebat de jurnalişti dacă formaţiunea sa îl va susţine pe Victor Ponta pentru conducerea Camerei Deputaţilor.

Mircea Duşa a menţionat că săptămâna viitoare va avea loc Biroul Permanent al PSD, iar dacă Ponta îşi doreşte respectiva funcţie, va fi susţinut de către partid.

Întrebat dacă vede şi o revenire a lui Victor Ponta la conducerea PSD, Duşa a spus că există un preşedinte al partidului şi că discuţiile de orice altă natură nu îşi au rostul.

Citeşte şi:  Gabriela Firea, despre preluarea şefiei Camerei Deputaţilor de către Victor Ponta

‘Sigur că zvonuri sunt foarte multe. Noi avem un preşedinte al partidului, ales de către toţi membrii de partid, validat de către Congres, şi discuţiile de orice altă natură nu-şi au rostul’, a declarat Duşa, citat de Agerpres.

El a mai spus şi că Victor Ponta a fost întotdeauna în prim-planul PSD-ului, fiind lider al partidului într-o perioadă foarte bună.

‘Victor Ponta este un lider al PSD şi va rămâne. Cred că este o personalitate, şi nu cred, aşa este, o personalitate politică deosebită, care deja are foarte multă experienţă, atât în ceea ce priveşte viaţa politică, cât şi în ceea ce priveşte problemele administrative’, a conchis Duşa.

La rândul său, europarlamentarul Victor Negrescu a apreciat că Victor Ponta este ‘un lider de mare anvergură, un lider foarte important pentru PSD, unul dintre politicienii cei mai puternic susţinuţi la nivel naţional’, acesta adăugând că ‘rezultatele guvernării sale demonstrează că a fost un bun lider politic, un bun premier, un bun administrator’.

Acest lucru, a declarat Negrescu, îl recomandă pe Victor Ponta pentru orice poziţie. Europarlamentarul a adăugat şi că Ponta a precizat că nu îşi doreşte să ocupe în prezent funcţia de preşedinte al PSD.

Deputatul Mircea Duşa şi europarlamentarul Victor Negrescu au participat joi, la Alba Iulia, la lansarea candidaţilor PSD din Alba la alegerile locale din iunie. ‘Ne propunem majoritate în Consiliul Judeţean şi cel puţin să dublăm numărul de primari (15, în prezent—n.r.)’, a afirmat liderul organizaţiei judeţene Alba, deputatul Ioan Dîrzu.