Mircea Geoană: Asistăm la PASOK-ificarea PSD. O spun cu tristeţe şi realism

Senatorul Mircea Geoană a afirmat duminică, la Romexpo, că, aşa cum este condus în prezent PSD şi la cum se manifestă acest partid, se poate spune că, de fapt, are loc "PASOK-ificarea" acestei formaţiuni, transmite Agerpres.

01 feb. 2015, 15:46
Mircea Geoană: Asistăm la PASOK-ificarea PSD. O spun cu tristeţe şi realism

„Vremea partidelor tradiţionale se închide (…) e clar că după 25 de ani se închide un cerc al istoriei. (…) Pactul de la Snagov a fost un lucru foarte bun, când stânga şi dreapta s-au adunat. (…) Un nou „Snagov” din punct de vedere politic, un nou proiect de ţară, este posibil şi necesar. Am lucrat cu Klaus Iohannis, trebuia să fie premierul nostru dacă în 2009… ştiţi cum a fost in 2009. Putem să construim un lucru important. Spun cu tristeţe şi realism, în clipa de faţă, la modul cum e condus PSD, cum se manifestă, asistăm de fapt la PASOK-ificarea PSD” ” a declarat Geoană, în încheierea lansării Grupului de iniţiativă al Noului Proiect Social Democrat, referindu-se la formaţiunea elenă de stânga PASOK, fost mare partid de guvernământ, care a coborât vertiginos în preferinţele grecilor la ultimele alegeri.

Comitetul de iniţiativă pentru Noul Proiect Social Democrat cuprinde 16 parlamentari

Geoană a adăugat că noul proiect de stânga se doreşte a fi şi o pavăză împotriva radicalismului şi populismului, care va veni din spectrul politic, fie de stânga sau de dreapta.

„Toată lumea se gândeşte la majorităţi, guverne. Misiunea noastră este şi de a câştiga bătălia de idei, pentru că, în ultimii 25 de ani, pentru tineri, intelectuali, multă lume a considerat că a fi de stânga înseamnă a fi comunist, ceva din trecut. Obligaţia noastră este de a arăta că stânga e o ideologie, o doctrină, un mod de viaţă (…) „, a menţionat Geoană.