Mircea Geoană atrage atenția: ”Avem o suprapunere de crize. România va fi ajutată de țările partenere”

Mircea Geoană trage semnalul de alarmă. Secretar General Adjunct al NATO spune că țara noastră trece printr-o suprapunere de crize în această perioadă.

21 oct. 2021, 09:18
Mircea Geoană atrage atenția: ”Avem o suprapunere de crize. România va fi ajutată de țările partenere”

Mircea Geoană atrage atenția. Acesta a menționat cum poate reuși România să depășească acest moment dificil cu ajutor important de la celelalte state membre NATO.

Mircea Geoană atrage atenția: ”Avem o suprapunere de crize. România va fi ajutată de țările partenere”

„Urmăresc ca român și ca lider al Alianței tot ce se întâmplă în toate țările NATO și știu foarte bine că este un moment complicat și că multe lume este mai preocupată de lucrurile imediate, de pandemia care lovește extrem de puternic țara noastră, de probleme legate de facturi, de insecuritate, chestiuni de natură politică. Dar, ceea ce vreau sa transmit este că, mai ales în momente atât de complicate, un lucru pe care România și românii trebuie să știe ca se pot baza și ne putem baza în continuare, este exact ce reprezintă fundația stabilității, prosperității și democrației noastre care este asigurarea securității României și a întregului spațiu euroatlantic.

De aceea în momente dificile când o țară apelează la solidaritatea altor aliați, de fiecare dată există un răspuns favorabil și mă bucur că un număr de țări din cadrul NATO au răspuns favorabil solicitării României de susținere în acest moment foarte delicat.

Faptul că avem în acest moment o suprapunere de crize de natură economică, socială sau sanitară nu ne permite să fie însoțite și de orice formă de îndoială cu privire la securitatea, stabilitatea și protejarea  României ca spațiu aliat de maximă importanță  „, a declarat Mircea Geoană, la Antena 3.

Mandatul de secretar general adjunct deţinut de Mircea Geoană la NATO va fi prelungit cu un an, până în 2023. Fostul ministru de Externe al României ar fi trebuit să se întoarcă la post în 2022, însă ar urma să beneficieze de o prelungire a mandatului său.

Mircea Geoană a fost numit secretar general adjunct al NATO la data de 17 octombrie 2019. Astfel, fostul lider PSD a devenit românul aflat în cea mai înaltă poziție în ierarhia Alianței Nord-Atlantice și prima persoană din Europa Centrală și de Est care ocupă această poziție. „Sunt încântat să anunț numirea lui Mircea Geoană în funcția de secretar general adjunct al NATO”, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la vremea respectivă.

„Este un suporter devotat al întăririi relațiilor transatlantice, a cărui îndelungată experiență în funcții de stat și diplomatice îi va fi de ajutor în noua funcție”.

Citește și: Mandatul lui Mircea Geoană la NATO se prelungeşte. Decizia de ultimă oră a lui Jens Stoltenberg