Mircea Geoană, despre comisia pentru evaluarea democraţiei: Este HILAR

Senatorul Mircea Geoană a criticat, miercuri, ideea înfiinţării unei comisii parlamentare de evaluare a democraţiei, propunere formulată de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

10 iun. 2015, 08:40
Mircea Geoană, despre comisia pentru evaluarea democraţiei: Este HILAR

Călin Popescu Tăriceanu a propus crearea unei comisii speciale la nivel parlamentar pentru "evaluarea democraţiei, a statului de drept".

"Este hilar. Există atât de multe clasamente care măsoară intensitatea democratică a unei ţări, sunt atât de multe clasamente în care în toate, de la libertatea presei la calitatea guvernanţei, la transparenţă şi la bună guvernare, România se află pe ultimele locuri în Europa şi pe locuri submediocre la nivel global", a spus Mircea Geoană la RFI. 

Preşedintele Partidului Social Românesc crede că de fapt se doreşte înfiinţarea comisiei de evaluare a democraţiei, pentru ca unii parlamentari să-şi apere propriile interese:"Ce să măsurăm, să măsurăm faptul că elita politică românească este incapabilă să dea României un proiect de ţară? Să măsurăm faptul că parlamentari din toate partidele încearcă să pună căpăstru Justiţiei care a început să facă curăţenie, ce să măsurăm? Să mai creăm o comisie, ca să ne apărăm propriile interese? Nu, mulţumesc! Nu cred că este o idee bună, este o altă formă de a crea o discuţie artificială".

CITEŞTE ŞI Ponta, despre comisia propusă de Tăriceanu: E o propunere bună. Nu cenzură, dar îndreptarea problemei

Şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a propus în Comitetul Executiv al PSD crearea unei comisii speciale la nivel parlamentar pentru "evaluarea democraţiei, a statului de drept", spunând că, în opinia sa, Curtea Constituţională şi puterea judecătorească atacă suveranitatea şi deciziile Parlamentului.

"Propun la nivelul Parlamentului o comisie specială pentru evaluarea democraţiei, cu alte cuvinte a statului de drept, care este, după o serie de criteria unanim acceptate, indicele la care să ne situăm cu statul de drept în România şi cu democraţia.

Vorbim foarte mult despre aceste lucruri, dar din păcate pare ca cei care vorbesc să cunoască destul de puţin. Am spus colegilor cu care am discutat că statul de drept înseamnă în primul rând respectarea câtorva principii fundamentale pe care este construită democraţia. Instituţia centrală, în orice democraţie, este Parlamentul, este singura instituţie democratică de echilibru între puterile statului", a spus Tăriceanu, luni, la ieşirea din sala în care a fost organizat Comitetul Executiv al PSD.

Călin Popescu Tăriceanu a propus crearea unei comisii speciale la nivel parlamentar pentru „evaluarea democraţiei, a statului de drept”.

„Este hilar. Există atât de multe clasamente care măsoară intensitatea democratică a unei ţări, sunt atât de multe clasamente în care în toate, de la libertatea presei la calitatea guvernanţei, la transparenţă şi la bună guvernare, România se află pe ultimele locuri în Europa şi pe locuri submediocre la nivel global”, a spus Mircea Geoană la RFI. 

Preşedintele Partidului Social Românesc crede că de fapt se doreşte înfiinţarea comisiei de evaluare a democraţiei, pentru ca unii parlamentari să-şi apere propriile interese:”Ce să măsurăm, să măsurăm faptul că elita politică românească este incapabilă să dea României un proiect de ţară? Să măsurăm faptul că parlamentari din toate partidele încearcă să pună căpăstru Justiţiei care a început să facă curăţenie, ce să măsurăm? Să mai creăm o comisie, ca să ne apărăm propriile interese? Nu, mulţumesc! Nu cred că este o idee bună, este o altă formă de a crea o discuţie artificială”.

CITEŞTE ŞI Ponta, despre comisia propusă de Tăriceanu: E o propunere bună. Nu cenzură, dar îndreptarea problemei

Şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a propus în Comitetul Executiv al PSD crearea unei comisii speciale la nivel parlamentar pentru „evaluarea democraţiei, a statului de drept”, spunând că, în opinia sa, Curtea Constituţională şi puterea judecătorească atacă suveranitatea şi deciziile Parlamentului.

„Propun la nivelul Parlamentului o comisie specială pentru evaluarea democraţiei, cu alte cuvinte a statului de drept, care este, după o serie de criteria unanim acceptate, indicele la care să ne situăm cu statul de drept în România şi cu democraţia.

Vorbim foarte mult despre aceste lucruri, dar din păcate pare ca cei care vorbesc să cunoască destul de puţin. Am spus colegilor cu care am discutat că statul de drept înseamnă în primul rând respectarea câtorva principii fundamentale pe care este construită democraţia. Instituţia centrală, în orice democraţie, este Parlamentul, este singura instituţie democratică de echilibru între puterile statului”, a spus Tăriceanu, luni, la ieşirea din sala în care a fost organizat Comitetul Executiv al PSD.