Mircea Geoană, despre comisia pentru evaluarea democraţiei: Este HILAR

Senatorul Mircea Geoană a criticat, miercuri, ideea înfiinţării unei comisii parlamentare de evaluare a democraţiei, propunere formulată de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.
Ionela Marcu
10 iun. 2015, 08:40

Călin Popescu Tăriceanu a propus crearea unei comisii speciale la nivel parlamentar pentru "evaluarea democraţiei, a statului de drept".

"Este hilar. Există atât de multe clasamente care măsoară intensitatea democratică a unei ţări, sunt atât de multe clasamente în care în toate, de la libertatea presei la calitatea guvernanţei, la transparenţă şi la bună guvernare, România se află pe ultimele locuri în Europa şi pe locuri submediocre la nivel global", a spus Mircea Geoană la RFI. 

Preşedintele Partidului Social Românesc crede că de fapt se doreşte înfiinţarea comisiei de evaluare a democraţiei, pentru ca unii parlamentari să-şi apere propriile interese:"Ce să măsurăm, să măsurăm faptul că elita politică românească este incapabilă să dea României un proiect de ţară? Să măsurăm faptul că parlamentari din toate partidele încearcă să pună căpăstru Justiţiei care a început să facă curăţenie, ce să măsurăm? Să mai creăm o comisie, ca să ne apărăm propriile interese? Nu, mulţumesc! Nu cred că este o idee bună, este o altă formă de a crea o discuţie artificială".

CITEŞTE ŞI Ponta, despre comisia propusă de Tăriceanu: E o propunere bună. Nu cenzură, dar îndreptarea problemei

Şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a propus în Comitetul Executiv al PSD crearea unei comisii speciale la nivel parlamentar pentru "evaluarea democraţiei, a statului de drept", spunând că, în opinia sa, Curtea Constituţională şi puterea judecătorească atacă suveranitatea şi deciziile Parlamentului.

"Propun la nivelul Parlamentului o comisie specială pentru evaluarea democraţiei, cu alte cuvinte a statului de drept, care este, după o serie de criteria unanim acceptate, indicele la care să ne situăm cu statul de drept în România şi cu democraţia.

Vorbim foarte mult despre aceste lucruri, dar din păcate pare ca cei care vorbesc să cunoască destul de puţin. Am spus colegilor cu care am discutat că statul de drept înseamnă în primul rând respectarea câtorva principii fundamentale pe care este construită democraţia. Instituţia centrală, în orice democraţie, este Parlamentul, este singura instituţie democratică de echilibru între puterile statului", a spus Tăriceanu, luni, la ieşirea din sala în care a fost organizat Comitetul Executiv al PSD.

Călin Popescu Tăriceanu a propus crearea unei comisii speciale la nivel parlamentar pentru „evaluarea democraţiei, a statului de drept”.

„Este hilar. Există atât de multe clasamente care măsoară intensitatea democratică a unei ţări, sunt atât de multe clasamente în care în toate, de la libertatea presei la calitatea guvernanţei, la transparenţă şi la bună guvernare, România se află pe ultimele locuri în Europa şi pe locuri submediocre la nivel global”, a spus Mircea Geoană la RFI. 

Preşedintele Partidului Social Românesc crede că de fapt se doreşte înfiinţarea comisiei de evaluare a democraţiei, pentru ca unii parlamentari să-şi apere propriile interese:”Ce să măsurăm, să măsurăm faptul că elita politică românească este incapabilă să dea României un proiect de ţară? Să măsurăm faptul că parlamentari din toate partidele încearcă să pună căpăstru Justiţiei care a început să facă curăţenie, ce să măsurăm? Să mai creăm o comisie, ca să ne apărăm propriile interese? Nu, mulţumesc! Nu cred că este o idee bună, este o altă formă de a crea o discuţie artificială”.

CITEŞTE ŞI Ponta, despre comisia propusă de Tăriceanu: E o propunere bună. Nu cenzură, dar îndreptarea problemei

Şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a propus în Comitetul Executiv al PSD crearea unei comisii speciale la nivel parlamentar pentru „evaluarea democraţiei, a statului de drept”, spunând că, în opinia sa, Curtea Constituţională şi puterea judecătorească atacă suveranitatea şi deciziile Parlamentului.

„Propun la nivelul Parlamentului o comisie specială pentru evaluarea democraţiei, cu alte cuvinte a statului de drept, care este, după o serie de criteria unanim acceptate, indicele la care să ne situăm cu statul de drept în România şi cu democraţia.

Vorbim foarte mult despre aceste lucruri, dar din păcate pare ca cei care vorbesc să cunoască destul de puţin. Am spus colegilor cu care am discutat că statul de drept înseamnă în primul rând respectarea câtorva principii fundamentale pe care este construită democraţia. Instituţia centrală, în orice democraţie, este Parlamentul, este singura instituţie democratică de echilibru între puterile statului”, a spus Tăriceanu, luni, la ieşirea din sala în care a fost organizat Comitetul Executiv al PSD.

Spynews
Ce se știe despre criminalul din Sibiu, tânărul care și-a ucis iubita de 21 de ani! Bărbatul consuma substanțe interzise
Bzi.ro
Este vestea momentului despre marele maestru: Medicii au explicat care este starea lui Florin Piersic
Fanatik.ro
Meseria bine plătită pe care nimeni nu vrea să o facă. Salariile pot ajunge și la 6000 de lei pe lună
Capital.ro
Se schimbă buletinele în România. Când se emit noile cărți de identitate
Playtech.ro
Vestea momentului despre Ion Iliescu! S-a anunţat direct, fără prea multe cuvinte. Era de aşteptat
DailyBusiness
Informația momentului despre salariul minim! Cum va fi stabilită formula de calcul
Adevarul
Cum a fost convinsă o tânără să renunțe la școală și la familie pentru a se prostitua. „Era o mașină de făcut bani”
Spynews
Marius Elisei, absent total din viața fiicei sale! Ce spune Oana Roman despre relația dintre Isabela și tatăl ei / FOTO
Spynews
Anunț ANM! Cod galben de ceață densă în România. Care sunt județele afectate
Evz.ro
Ziua din vară când acești nativi dau lovitura. Cine își va schimba viața
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă
Cancan.ro
Alex Dobrescu, un nou ordin de protecție! Reclamanta este fosta sa soție, cu care are un băiat 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Patrocle este în continuare de negăsit! Cățelul dispărut în luna martie este căutat în tot Bucureștiul: Recompensa a fost mărită la 6.000 de lei
Capital.ro
Devine ilegal în TOATĂ ROMÂNIA. NU se va mai putea face acest lucru sub NICIO FORMĂ
StirileBZI
Începe „Litoralul pentru toţi” în 31 mai! Tarifele încep de la 35 de lei pe noapte
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
Căsătorie în secret pentru celebra mezzosoprană Andreea Ilie: S-a unit în taină cu iubitul ei, Virginio Dell Uomo!
MediaFlux
Sfinții CONSTANTIN și ELENA. Ce nume sărbătorim astăzi
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'