Mircea Geoană îl atacă pe Victor Ponta pe tema restructurării Guvernului

Mircea Geoană îl atacă pe Victor Ponta. Fostul lider social-democrat i-a cerut şefului PSD să vină cu lista de miniştri în faţa conducerii partidului şi să nu mai decidă singur cine ocupă portofoliile în executiv.

25 nov. 2014, 11:57
Mircea Geoană îl atacă pe Victor Ponta pe tema restructurării Guvernului

Mircea Geoană a declarat că Victor Ponta trebuie să prezinte joi, în Comitetul Executiv Naţional al PSD lista cu persoanele pe care le vrea în guvern, iar aceasta să fie aprobată de partid.

„Ar trebui să terminăm cu această practică în care ne trezim la Comitetul Executiv Naţional, cum a fost la ultima remaniere de Guvern, cu personaje care sunt prezentate prima dată partidului. Statutul partidului spune clar că numirile în guvern se fac cu votul Comitetului Executiv Naţional, şi nu cu informarea acestuia. oi trebuie să vină primul ministru cu lista de miniştri pe care doreşte să-i înlocuiască şi să-i supună unei dezbateri extrem de serioase şi a unui vot explicit în Cimitetul Executiv Naţional. Acest lucru trebuie să îl facă primul ministru şi ne vom uita cu deschidere la propunerile lui Ponta privind restructurarea, dar nu mai putem accepta să ne propună diverse nume, fără a se consulta în partid. Dacă partidul dă guvernarea, partidul trebuie să-şi asume răspunderea, dar şi dreptul de a decid alături de primul ministru”, a spus Mircea Geoană, marţi, la Palatul Parlamentului.

Citeşte şi Mircea Geoană, la 5 ani de la „vizita acasă la SOV”: Vacanţa în Dubai nu i-a făcut bine lui Ponta