Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă şi Mircea Geoană au transmis mesaje de condoleanţe după moartea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii: „Domnia Majestăţii Sale a modelat istoria modernă”

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, joi seară, un mesaj de condoleanţe, după decesul Reginei Elisabeta, la fel ca şi premierul Nicolae Ciucă şi secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

08 sept. 2022, 22:16
Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă şi Mircea Geoană au transmis mesaje de condoleanţe după moartea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii: „Domnia Majestăţii Sale a modelat istoria modernă”

”Sincere condoleanţe la trecerea în nefiinţă a Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a. Domnia Majestăţii Sale, care s-a întins pe parcursul a 7 decenii, a modelat istoria modernă şi reprezintă un simbol excepţional al loialităţii şi al angajamentului faţă de serviciul public”, a transmis, Iohannis, joi seară, într-un mesaj pe Twitter.

Şeful statului a afirmat că ”românii sunt alături de poporul britanic şi de Familia Regală”.

Premierul Nicolae Ciucă: România se alătură poporului britanic şi familiei regale britanice, în doliu, pentru pierderea Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, joi seară, că România se alătură poporului britanic şi familiei regale britanice, în doliu, pentru pierderea Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a.

”România se alătură poporului britanic şi familiei regale britanice, în doliu, pentru pierderea Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a”, este mesajul postat de premierul Nicolae Ciucă pe Twitter.

Şi secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a ţinut să-şi exprime regretul pentru decesul Reginei Elisabeta a II-a.

„O viaţă dedicată poporului şi patriei sale. În urma sa lasă o moştenire fără pereche şi va rămâne un model greu de egalat. Gândurile noastre se îndreaptă către Familia Regală şi către toţi cetăţenii Commonwealth-ului. Rest in peace, Your Majesty!”, a scris Geoană, joi seara, pe pagina sa de Facebook.

Regina Elisabeta a II-a a murit joi la vârsta de 96 de ani, în Castelul Balmoral din Scoţia.

Fiul său, prinţul Charles, i-a succedat automat la tron.

”Regina a murit liniştită la Balmoral în această după-amiază. Regele şi regina consoartă vor rămâne la Balmoral în această seară şi se vor întoarce la Londra mâine”, a precizat Palatul Buckingham.

Drapelul britanic a fost coborât în bernă la Palatul Buckingham, unde s-au strâns sute de persoane, în momentul anunţului morţii Reginei Elisabeta a II-a.

Citeşte şi: Primul mesaj al lui Charles în calitate de nou rege al Marii Britanii. Suveranul ar putea abdica în următoarele zile în favoarea Prinţului William