Mircea Lucescu a ales Rusia. O va antrena pe Zenit St. Petersburg

Aleksey Miller, directorul general al Gazprom, care deţine gruparea rusă Zenit St. Petersburg, a negociat personal cu Mircea Lucescu, cei doi ajungând la un acord.

23 mai 2016, 19:55
Mircea Lucescu a ales Rusia. O va antrena pe Zenit St. Petersburg

Mircea Lucescu va semna un contract pe o perioadă de doi ani, urmând să primească la Zenit St. Petersburg un salariu anual de 5 milioane euro. Spre deosebire de Zenit, Galatasaray Istanbul, grupare care era şi ea interesată de serviciile antrenorului român, îi oferea acestuia un salariu de 7 milioane de euro pe doi.

Acordul cu Zenit este stabilit, se negociază partea tehnică a contractului. Acordul de principiu a fost dat duminică„, a spus Arcadie Zaporojanu, impresaraul lui Mircea Lucescu, pentru Sovetski Sport.

Pe lângă salariul uriaş, Mircea Lucescu va avea şi un buget enorm de transferuri, 60 de milioane de dolari în primul sezon.

Zenit St. Petersburg a terminat pe locul 3 campionatul în Rusia şi va juca în sezonul viitor al Ligii Europa. Între jucătorii săi cei cunoscuţi se numără brazilienii Hulk şi Danny, portarul Malafeev, atacantul Kokorin, fundaşul argentinian Ezequiel Garay sau mijlocaşul belgian Axel Witsel.