Mircea Lucescu a demisionat de la Dinamo Kiev şi se retrage din fotbal: „Totul are un început şi un sfârşit”

Mircea Lucescu este al doilea cel mai titrat antrenor din istoria fotbalului, cu 35 de trofee în vitrină, la egalitate cu Pep Guardiola, tehnicianul celor de la Manchester City.

03 nov. 2023, 20:21

Legendarul antrenor Mircea Lucescu (78 de ani) a anunțat astăzi că își dă demisia după un eșec neașteptat în derby-ul cu Șahtior. Scorul final al partidei a fost 0-1 în favoarea rivalilor, iar acest rezultat a avut un impact decisiv asupra viitorului lui „Il Luce” în club.

Mircea Lucescu, un nume de referință în fotbalul românesc și european, avea contract cu Dinamo Kiev până la finalul sezonului 2023/2024. Cu toate acestea, seria de rezultate negative a echipei sale a forțat mâna antrenorului de 78 de ani. Dinamo Kiev a ajuns la 4 partide consecutive fără victorie în campionat, o serie care a crescut presiunea asupra lui Lucescu și a echipei sale.

Anunțul pe care Simona Halep îl aștepta cu nerăbdare. Mai există speranță în scandalul de dopaj în care e implicată?

Astăzi nu aș vrea să vorbesc despre joc. Vreau să spun că am dedicat 15 ani fotbalului ucrainean. Aici am decis să-mi pun capăt carierei. Acesta a fost ultimul joc.

Mi-am luat rămas bun de la jucătorii mei, de la Șahtior. Vă mulțumesc tuturor. Mi-ar fi plăcut să se termine altfel. Totul s-a terminat – cariera mea, dragostea mea, viața mea. Totul are un început și un sfârșit. Vă doresc pace, sănătate și un viitor fericit. Eu sunt aici de la începutul războiului, din 2014. Nu am părăsit atunci Donetskul. În ultimii doi ani, mulți fotbaliști cu experiență au părăsit echipa. Cei tineri nu îi pot înlocui imediat. Trebuie răbdare! Cel mai ușor e să critici și să blamezi. E necesar să susținem tineretul ucrainean.

Fiecare meci a devenit tot mai complicat pentru mine. E dificil să mă gândesc constant la toți oamenii nevinovați care mor. Nu pot combina asta cu fotbalul. Vă mulțumesc tuturor, mulțumesc fotbalului din Ucraina pentru acești 15 ani minunați. Vă doresc pace, sănătate și un viitor fericit. Eu sunt aici de la începutul războiului, din 2014. Nu am părăsit atunci Donetskul. În ultimii doi ani, mulți fotbaliști cu experiență au părăsit echipa. Cei tineri nu îi pot înlocui imediat. Trebuie răbdare! Cel mai ușor e să critici și să blamezi. E necesar să susținem tineretul ucrainean.
”, a spus Mircea Lucescu, potrivit sursei menționate anterior.

Alexander Shovkovsky ar urma să preia conducerea tehnică a celor de la Dinamo.

Mircea Lucescu, al doilea cel mai titrat antrenor din istorie
Mircea Lucescu este al doilea cel mai titrat antrenor din istoria fotbalului, cu 35 de trofee în vitrină, la egalitate cu Pep Guardiola, tehnicianul celor de la Manchester City. Primul loc este ocupat de Sir Alex Ferguson, care a reușit să-și adjudece 49 de cupe, cele mai multe dintre ele la Manchester United (38 de trofee).

Schimb de replici între Dan Şucu şi Gigi Becali înainte de FCSB – Rapid: „Mi-a citit soţia ce a zis, e simpatic”. Ce primă au giuleştenii
De-a lungul carierei sale de tehnician, Lucescu a antrenat echipa națională a Turciei, Zenit, Șahtorr Donețk, Beșiktaș, Galatasaray, Rapid, Inter, Reggiana, Brescia, AC Pisa, Dinamo, echipa națională a României și Corvinul Hunedoara.