Mircea Lucescu a fost operat în Ucraina de coxartroză. Primul anunţ de la Dinamo Kiev

În vârstă de 77 de ani, Mircea Lucescu antrenează Dinamo Kiev din 2020. Antrenorul român va face recuperarea tot în Ucraina.

01 mai 2023, 23:58
Mircea Lucescu a fost operat în Ucraina de coxartroză. Primul anunţ de la Dinamo Kiev

Tehnicianul Mircea Lucescu a fost operat la picior de coxartroză, a anunţat clubul Dinamo Kiev, care a precizat că intervenţia chirugicală a fost un succes, iar antrenorul este „într-o dispoziţie excelentă”. Decizia de a se opera în Ucraina, şi nu în ţările europene, a fost luată de antrenorul principal după meciul cu Şahtior, pentru a-şi arăta angajamentul şi susţinerea faţă de Ucraina şi poporul ucrainean. De asemenea, el a decis să rămână aproape de echipă şi să monitorizeze procesul de pregătire al acesteia, notează Dinamo Kiev.

Potrivit sursei citate, Lucescu va începe recuperarea sub supravegherea medicilor din Kiev. Situaţia se află, de asemenea, sub controlul personalului medical al lui Dinamo, care îl va ajuta pe antrenor să treacă printr-o recuperare rapidă şi de succes la Kiev.

Mircea Lucescu, operat în Ucraina. Boala care îi dă bătăi de cap tehnicianului lui Dinamo Kiev
„Antrenorul este într-o dispoziţie excelentă, cu o stare de spirit bună şi este deja nerăbdător să se apuce de treabă. Luni, el a făcut deja primii paşi în jurul secţiei. Mircea Lucescu transmite salutări echipei şi fanilor săi”, a precizat Dinamo Kiev. Din cauza stării sale de sănătate şi a necesităţii de a fi operat de coxartroză, antrenorul dinamovist Mircea Lucescu a fost nevoit să îşi delege temporar atribuţiile către asistentul său Oleksandr Shovkovskyi.