Mircea Lucescu, anunţ despre RETRAGERE. „Acesta va fi ultimul meu meci!”

Mircea Lucescu, ajuns la 70 de ani, a vorbit despre retragerea din cariera de antrenor.

27 oct. 2015, 10:45
Mircea Lucescu, anunţ despre RETRAGERE. „Acesta va fi ultimul meu meci!”

Mircea Lucescu a oferit un interviu pentru presa din Grecia, în care a vorbit despre perioada petrecută la Şahtior Doneţk, despre probleme legate de războiul din Ucraina, dar şi despre momentul retragerii.

„Secretul carierei mele este pasiunea pentru fotbal, dragostea pentru fotbal! Eu trăiesc pentru asta. Am avut multă răbdare în cariera mea, am luat decizii inteligente care m-au ajutat foarte mult. Dar pentru a face performanţă îţi trebuie mult răbdare şi dragoste. În plus trebuie să iei deciziile pe care le ştii. În Estul Europei este foarte dificil pentru echipele care participă de exemplu, în grupele UEFA Champions League. Sunt multe obstacole pentru a putea reuşi, mai ales că te loveşti de echipe puternice din Vest”, a declarat Mircea Lucescu.

Mircea Lucescu a discutat şi despre situaţia din Ucraina pe care o consideră „una foarte dificilă pentru noi, dar situaţia aceasta cu războiul trebuie înţelească. Este foarte dificil să vorbeşti de meciuri de fotbal când există o asemenea durere. Am pierdut o mulţime de jucători, am pierdut bani, şi cel mai important am pierdut aportul publicului nostru! Acum foarte puţini vin la meciurile echipei noastre. În Ucraina condiţiile sînt dure! De ce ar urma un jucător să vină şi să joace aici, să locuiască aici, cînd îşi poate găsi o altă echipă cu condiţii mult mai bune?”.

În finalul interviului, Lucescu a fost întrebat. „O să fiţi totdeauna antrenorul lui Şahtior?”. Tehnicianul de 70 de ani a răspuns: „Îmi place fotbalul, dar la un moment dat trebuie să te odihneşti şi să schimb ceva în cariera mea de antrenor! Mă voi retrage de la Şahtior doar atunci cînd voi mai juca un meci pe Donbas Arena, cu fanii echipei noastre în tribune. Atunci mă voi lăsa! Acesta vreau să fie meciul vieţii mele şi ultimul din cariera mea!”.