Mircea Lucescu construieşte primul său ansamblu rezidenţial. Complexul se află pe malul Lacului Morii, în Bucureşti

Antrenorul Mircea Lucescu (74 de ani), alături de omul de afaceri Dimciu Tașu, a fost autorizat să construiască un ansamblu imobiliar cu circa 200 de apartamente, spații comerciale și birouri pe malul lacului Morii din Sectorul 6, București, pe un teren cumpărat la licitație de la Piraus Bank.

15 iul. 2020, 07:03
Mircea Lucescu construieşte primul său ansamblu rezidenţial. Complexul se află pe malul Lacului Morii, în Bucureşti

Dezvoltarea este realizată prin intermediul Lake Tower, firmă al cărei principal asociat a devenit anul trecut Mircea Lucescu, după ce a preluat 10% din părțile sociale deținute de Dimciu Tașu, ajungând la 59,9% din capitalul social. Dimciu Tașu deține acum 39,9%, iar Matei Lucescu (nepotul lui Mircea Lucescu) și Steve Tașu (fiul lui Dimciu Tașu), împart egal restul participațiilor, potrivit termene.ro, preluat de profit.ro.

Proiectul imobiliar al celor doi investitori prevede construcția a trei corpuri de clădire lipite, cu câte 11 etaje, respectiv 6 etaje și două niveluri subterane pentru parcări. Cu o suprafață desfășurată de aproape 19.000 de metri pătrați, imobilele vor găzdui peste 200 de apartamente, potrivit estimărilor Profit.ro. Construcția va mărgini biserica Sfântul Francisc de Assisi, din zona Lacului Morii.

Citeşte şi Mircea Lucescu îl apără pe Gigi Becali. „Generalii sunt de vină! Ce au rezolvat cu o echipă din Liga 4?”

Construcția urmează a fi realizată pe un teren în suprafață de circa 4.200 de metri pătrați, parte dintr-un lot mai mare de circa 7.000 de metri pătrați, cumpărat la licitație de Dimciu Tașu în 2015. Întreaga parcelă a fost scoasă la vânzare de Piraeus Bank cu un preț de pornire de 1,5 milioane euro. Banca a preluat terenul prin executarea silită a firmei Ono Development, deținută de Chanan Oded Laufer, Yardeni Joshua Isaac și de sirianul Abulwahed Nour Ideen (proprietarul mallurilor Galleria Arad și Piatra Neamț). Ono Development se îndatorase cu 3,7 milioane de euro la Piraeus Bank pentru a dezvolta pe acest teren un proiect rezidențial cu peste 400 de apartamente.

Mircea Lucescu și nepotul său (fiul lui Răzvan Lucescu) au intrat în firma creată de Dimciu Tașu la un an distanță de la achiziția terenului. Înainte de a depune actele necesare obținerii Planului Urbanistic de Detaliu, circa 40% din terenul deținut de Lucescu și Tașu pe malul lacului Morii a fost expropriat de Primăria București pentru 4,56 milioane lei, echivalentul a 350 de euro/metru pătrat (după cum se poate constata și din faximilul alăturat). Pe acest teren urmează să treacă Pasajul Ciurel, cel mai scump proiect de infrastructură din București, a cărui finalizare este programată pentru acest an.