Mircea Lucescu, primele declarații după ce s-a întors din Ucraina: „Am plecat de la baza de antrenament…”

Mircea Lucescu a ajuns în România vineri seara, după ce a decis să părăsească Ucraina aflată în stare de război.

26 feb. 2022, 10:41
Mircea Lucescu, primele declarații după ce s-a întors din Ucraina: „Am plecat de la baza de antrenament…”

Iniţial, Mircea Lucescu, antrenorul celor de la Dinamo Kiev, spusese că nu are de gând să părăsească Ucraina, dar a decis ca în cele din urmă să fie în siguranţă, alături de familie, în România.

Vai de capul nostru ce ne este dat să trăim, n-aș fi crezut niciodată că mai este posibil așa ceva…Elțîn (n.r. Boris Elțîn) a lăsat lucrurile nepuse la punct… așa încurcate, neclarificate după destrămarea Uniunii Sovietice…

Lumea așteaptă, ce să facă? Totul depinde de ruși, nu de ucraineni, că nu ei atacă… Să vedem și ce efect au, dacă au, sancțiunile astea internaționale date rușilor.

Cum să vin? Păi să plec așa… Eu nu sunt laș, n-am plecat nici când a început nebunia în Donețk, în 2014. Nu pot să fac așa ceva. În niciun caz…

Păi aș da un exemplu negativ pentru toată lumea… de frică, de panică, de neseriozitate… cum să fac așa ceva?„, a spus Mircea Lucescu pentru Fanatik, în ziua izbucnirii conflictului armat.

Lucescu a ajuns la Bucureşti noaptea trecută, în jur de ora 2.00. A plecat din Ucraina vineri dimineaţa, cu maşina, alături de ceilalţi oameni din staff-ul său de la Dinamo Kiev.

Nu vreau să dau niciun interviu pentru că orice aș zice s-ar interpreta acolo. Am plecat de la baza de antrenament pe la ora 6 dimineața așa că nu am văzut prea multe„, a spus Mircea Lucescu, pentru ProSport.

Arcadie Zaporojanu, unul dintre colaboratorii lui Mircea Lucescu, a oferit câteva detalii referitoare la plecarea sa din Ucraina.

Suntem în drum spre Chișinău. Sunt în mașină cu Mircea Lucescu și asistenții Emil Caras și Ognjen Vukoievic, sper ca până la ora 19:00 să ajungem la vama Ucrainei cu Moldova„, a declarat Arcadie Zaporojanu, pentru Digi Sport.

Citeşte şi Mircea Lucescu, prins de război la Kiev: „Nu plec, nu sunt laş. Vai de capul nostru!”