Mircea Lucescu, scos din sărite de arbitraj la meciul cu Real Madrid: „E lipsă de respect”

Mircea Lucescu şi Şahtior Doneţk au plecat învinşi de pe Santiago Bernabeu, dar în ciuda înfrângerii cu 4-0 din meciul cu Real Madrid, din prima etapă a grupelor Ligii Campionilor, antrenorul român a înfierat arbitrajul lui Ivan Bebek.

16 sept. 2015, 07:05
Mircea Lucescu, scos din sărite de arbitraj la meciul cu Real Madrid: „E lipsă de respect”

Mircea Lucescu nu se dezmite şi, după eşecul usturător din meciul cu Real Madrid, din grupa A a Ligii Campionilor, a contestat multe dintre deciziile arbitrului Ivan Bebek, pe care l-a acuzat de „lipsă de respect faţă de munca jucătorilor şi a antrenorilor”. Tehnicianul român a explicat că, în ciuda scorului mare, sau tocmai de aceea, nu poate să treacă cu vederea erorile de arbitraj care au dat gazdelor un ajutor de care „nu aveau nevoie”.

„În primele 30 de minute am avut un control bun al balonului, ne-am creat şanse, dar apoi a venit greşeala lui Piatov şi Real a preluat conducerea. Înainte de meci am spus că mă aştept la respect, dar din păcate în meciurile cu echipe de top din Europa se fac greşeli împotriva noastră. Arbitrul a interpretat diferit faze similare. Pentru jucătorul meu a acordat cartonaş galben, iar pe cel de la Real Madrid l-a avertizat verbal. Primul penalty acordat spaniolilor a fost ridicol. Nici nu se pune problema ca mingea să-l fi lovit în mână pe Srna, l-a lovit în spate. La cel de-al doilea penalty, Carvajal este primul care face henţ, apoi Azevedo a pus mâna pe minge”, a spus Lucescu, apreciind că, fiind favorizată de arbitru, Real Madrid a avut un meci mult mai uşor.

Şahtior Doneţk a pierdut primul meci disputat în acest sezon al grupelor Ligii Campionilor, cu scorul de 0-4, în faţa celor de la Real Madrid. Gazdele au deschis scorul prin Benzema (30), iar apoi Cristiano Ronaldo a reuşit un hattrick, cu două reuşite din penalty (55 şi 63) şi una din acţiune (81). Şahtior a jucat în 10 din minutul 50, când Stepanenko a fost eliminat.