Mircea Lucescu spune că îl susţine pe Lupescu pentru postul de preşedinte al FRF şi exclude varianta de a redeveni selecţioner

Selecţionerul Turciei, Mircea Lucescu, a declarat, joi, că îl susţine pe Ionuţ Lupescu în privinţa candidaturii acestuia pentru postul de preşedinte al FRF, fără să fie împotriva lui Răzvan Burleanu. Lucescu a exclus posibilitatea de a redeveni antrenorul naţionalei României în cazul în care Ionuţ Lupescu va deveni preşedintele FRF, însă a precizat că va fi mai apropiat de federaţie.

15 feb. 2018, 18:38
Mircea Lucescu spune că îl susţine pe Lupescu pentru postul de preşedinte al FRF şi exclude varianta de a redeveni selecţioner

„Îl susţin pe Lupescu pentru că e momentul ca în fotbalul românesc să apară un om care este legat de acest fenomen şi este acceptat de marea masă a suporterilor. Burleanu din punct de vedere administrativ a mişcat destul de multe lucruri, dar este nevoie de un consens. Ionuţ a trecut prin toate, îl cunosc atât de bine, l-am promovat la 16 ani. A jucat în Bundesliga 6 ani, a simţit şi ce înseamnă să fii antrenor, a plecat pe direcţia administraţiei şi a reuşit, la UEFA s-a comportat foarte bine. Am văzut ce relaţie avea cu Platini. S-a descurcat foarte bine, a reuşit să-şi facă prieteni şi colaboratori printre antrenorii europeni. A venit momentul să preia fotbalul românesc, federaţia, şi să o ducă mai departe. Îl susţin fără să fiu împotriva lui Răzvan Burleanu. A fost considerat un intrus, Burleanu. A fost greu să fie acceptat, s-a creat o stare de spirit negativă care nu poate să ajute performanţa. Prea multe certuri, reproşuri, atacuri, critici. Nu totdeauna nu se poate construi un rezultat pe un fond de laude, dar nici pe critici totale”, a spus Lucescu la Digi Sport.

El a precizat că este un moment favorabil pentru ca Lupescu „să vină în România pentru a pune şi el umărul la o îmbunătăţire”.

Întrebat dacă ar putea reveni ca selecţioner dacă Lupescu va conduce FRF, el a răspuns: „Ştii câţi ani am eu? Cu siguranţă voi fi mai apropiat. Nu, în niciun caz (nu voi redeveni selecţioner). E momentul unor antrenori mai tineri să-şi demonstreze valoarea”.