Mircea Rus a ajuns după gratii. Artistul-primar a fost condamnat la trei ani de închisoare

Fostul primar al comunei Band, artistul Mircea Rus, a ajuns după gratii. A fost condamnat la trei ani de închisoare, o lună și zece zile, după ce a suferit a doua condamnare într-un dosar penal.

31 ian. 2023, 17:03
Mircea Rus a ajuns după gratii. Artistul-primar a fost condamnat la trei ani de închisoare

Curtea de Apel Târgu Mureș a luat decizia condamnării lui Mircea Rus pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la delapidarea bugetului primăriei. Artistul, cunoscut și ca Mircea Rus Band, e cunoscut pentru melodiile sale, ‘Omul bun și pomul copt’ și ‘ Iarba verde de acasă’.

Potrivit portalului instanţei, întrucât artistul a mai suferit o condamnare cu suspendare, pentru abuz în serviciu, Curtea de Apel Târgu Mureş a contopit cele două pedepse.

Citește și Compozitorul melodiei „Omul bun și pomul copt”, condamnat la închisoare. Celebrul Mircea Rusu, fost primar în comuna Band, a primit o mită uriaşă

Astfel, instanţa a decis că „aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare, căreia îi adaugă un spor de un an, o lună şi 10 zile închisoare (reprezentând o treime din 3 ani şi 4 luni închisoare) şi aplică inculpatului Mircea Rus pedeapsa principală rezultantă de 3 ani, o lună şi 10 zile închisoare, cu executare în detenţie”. Hotărârea în acest caz este definitivă.

Instanța a mai decis că fostul primar şi cei doi foşti casieri trebuie să restituie primăriei sumele delapidate, cu plata penalităţilor prevăzute de Codul de procedură fiscală.

Citește și Mircea Badea, reacţie fabuloasă după ce a fost înjurat de colegii de trust Vio, Teo şi Costel. „Atât am avut de spus!”

„Obligă pe inculpatul Gârbu Petru să plătească părţii civile UAT Comuna Band suma de 105.197 lei, la care se adaugă majorări de întârziere, conform Codului de procedură fiscală. Obligă în solidar pe inculpaţii Gârbu Petru şi Rus Mircea să plătească părţii civile UAT Comuna Band suma de 281.564 lei (câte 140.782 lei fiecare dintre inculpaţi), la care se adaugă majorări de întârziere, conform Codului de procedură fiscală. Obligă pe inculpatul Bodor Zoltan să plătească părţii civile UAT Comuna Band suma de 53.400 lei, la care se adaugă majorări de întârziere, conform Codului de procedură fiscală. Obligă în solidar pe inculpaţii Bodor Zoltan şi Rus Mircea să plătească părţii civile UAT Comuna Band suma de 105.963 lei (câte 52.981,5 lei fiecare dintre inculpaţi), la care se adaugă majorări de întârziere, conform Codului de procedură fiscală”, se arată în dispozitivul hotărârii Curţii de Apel Târgu Mureş. Sumele delapidate au fost descoperite în urma unor controale ale ANAF.