Mircea Sandu avertizează: Dacă va mai fi un atentat, EURO 2016 va fi suspendat

Mircea Sandu, fost membru al Comitetului Executiv al UEFA, consideră că turneul final al Campionatului European de de Fotbal programat anul viitor, în Franţa, va fi anulat în cazul în care va avea loc un nou atentat terorist.

17 nov. 2015, 09:35
Mircea Sandu avertizează: Dacă va mai fi un atentat, EURO 2016 va fi suspendat

Mircea Sandu exclude varianta relocării turneului final al EURO 2016 într-o altă ţară decât Franţa, considerând că oriunde în Europa ar exista acelaşi risc de atentate teroriste. Într-o declaraţie acordată fanatik.ro, Mircea Sandu consideră că EURO 2016 se poate suspenda şi reprograma într-o altă perioadă dacă Franţa dă dovadă de nesiguranţă faţă de fanii care vor veni în Hexagon în perioada în care se desfăşoară Campionatul European.

În primul rînd, va fi nevoie să sporească măsurile de siguranţă. Aceste măsuri înseamnă o investiţie de aproximativ 2 miliarde de euro, nu este vorba de o sumă modică„, a spus fostul şef al FRF.

Citeşte şi UEFA, anunţ de ULTIMĂ ORĂ despre EURO 2016. Ce se întâmplă după ATACUL TERORIST de la PARIS

Fostul preşedinte al FRF a mai spus că nu se pune problema ca Germania sau oricare altă ţară să organizeze EURO de peste opt luni de zile. „Este o mare tâmpenie să spui că organizează Germania sau Anglia EURO în detrimentul francezilor! În acest moment, este o stare de alertă în toată Europa! Dacă nu poate Franţa, nu o să organizez nici o altă ţară! Dacă, Doamne fereşte!!!, peste câteva luni o să aibă loc un nou atentat şi se consideră că siguranţa suporterilor este pusă sub pericol, competiţia este suspendată! Nu există altă variantă! Nu este exclus nici în situaţia actuală, UEFA tratează serios aceste evenimente, nu lasă nimic la voia întâmplării, a declarat Mircea Sandu.