Mircea Sandu, un nou DOSAR BOMBĂ la DNA. Vezi DOCUMENTUL OFICIAL

Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, a înregistrat la Direcția Națională Anticorupție (DNA) o plângere penală împotriva fostului şef al federaţiei, Mircea Sandu, pentru modul în care acesta din urmă a încheiat cu forul respectiv contractul de rentă viageră, anunţă sursazilei.ro.

21 iul. 2014, 08:40

Răzvan Burleanu le mai cere procurorilor DNA să facă cercetări și față de orice altă persoană care a creat prejudicii FRF în contractuil legat de renta viageră a lui Mircea Sandu.

Plângerea împotriva lui Mircea Sandu a fost făcută pentru acuzații de înșelăciune, abuz în serviciu și conflict de interese. Competența DNA a fost atrasă prin faptul că valoarea contractului încheiat de Mircea Sandu cu FRF este de minimum 1,5 milioane de euro, precizează sursazilei.ro.

Contractul de rentă viageră a fost aprobat înainte de 5 martie, iar notarul Remus Zamfirescu l-a autentificat pe 5 martie, dată la care Mircea Sandu era încă președintele FRF. Fosta conducere a FRF a încercat să mascheze acest conflict de interese interpunându-l în ecuație pe președintele LPF, Gino Iorgulescu, vicepreședinte al FRF, în baza unei mandatări a acestuia, dată de Comitetul Executiv. Avocații lui Răzvan Burleanu au descoperit însă că mandatul dat de Comitetul Executiv lui Gino Iorgulescu pentru a încheia contractul de rentă viageră cu Mircea Sandu este ilegal, întrucât, potrivit Statutului FRF, doar președintele poate delega atribuțiile de reprezentare a FRF.