Mircea Sandu, prins în caracatiţa imobiliară din Buftea, VIDEO CAMERA ASCUNSĂ

Mircea Sandu, prins în tentaculele caracatiţei imobiliare stăpânite de Gheorghe Pistol, primarul oraşului Buftea. După ce DIICOT l-a pus sub acuzare pe fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal pentru spălare de bani şi delapidare, oamenii locului scot la iveală detalii şocante: în urma tranzacţiei, Mircea Sandu s-ar fi ales cu un teren lipit de cel al Federaţiei. Totul se petrece în zona în care cele mai multe parcele aparţin familiei Pistol, tot aici cumpărând teren cu puţin timp înainte de moarte şi regele dezinfectanţilor Dan Condrea dezvăluie România TV într-un material filmat cu camera ascunsă.

25 mai 2017, 14:22
Mircea Sandu, prins în caracatiţa imobiliară din Buftea, VIDEO CAMERA ASCUNSĂ

Centrul construit de Federaţie la Buftea este pustiu. Doar doi bărbaţi, unul mai plictisit decât celălalt, îşi fac de lucru la poartă: un paznic şi un antrenor de copii.

Reporter: Ăsta-i centrul ăla făcut de Mircea Sandu, cu scandal?
Angajati FRF: Da! A costat 200 de milioane şi în acte sunt 600.
– Furatul cam asta înseamnă!
– Da! Să treci mai mult decât face!

Cei doi angajaţi confirmă faptul că parcelele din zonă aparţin, în cea mai mare parte, familiei primarului Pistol. Mai mult, ne arată şi bucata de teren care în urma tranzacţiei a ajuns în posesia lui Mircea Sandu.

Reporter: E zona primarului Pistol, de la Buftea!
Angajat FRF:  Da! Terenurile de-aici, de pe lângă, sunt şi ale lui Pistol, dar are şi Mircea Sandu! Mircea Sandu are în continuarea hotelului. Vrea să mai facă nu ştiu ce aici! Să mai facă o sală de forţă, de recuperare.

Reporter: Da, dar e terenul lui, nu al federaţiei!
Angajat: Mi se pare că-i al lui, da! Se-auzise că face o crescătorie de curci pe terenul ăla de acolo. 

Dacă iniţial Federaţia concesionase terenul de la Primăria Buftea şi aici jucau fotbal gratuit toţi şcolarii din oraş, odată cu înscăunarea lui Gheorghe Pistol, FRF a devenit proprietar şi locul copiilor a fost luat de adulţii cu pile.

Primarul Gheorghe Pistol nu a putut fi contactat de echipa România TV pentru a oferi explicaţii publice. Tarlaua care face obiectul cercetării procurorilor de la DIICOT este lipită de cea cumpărată de Condrea înainte de a muri. Fost consilier judeţean în Ilfov, George Pistol este unul dintre cei mai bogaţi edili. Conform declaraţiile lui de avere, deţinea în urmă cu câţiva ani, peste 300 de terenuri în Bucureşti şi judeţul Ilfov, însumând 17 hectare în intravilanul Capitalei. Doar terenul din Bucureşti era evaluat la peate 120 de milioane de euro. În ultimii ani, cea mai are parte a averii lui Pistol a ajuns la mama şi sora acestuia.

LAURA GEORGESCU, fosta soţie a lui dan Condrea: Gheorghe Pistol l-a determinat pe soţul meu, că atunci eram căsătoriţi, să mă lase făsă 100.000 de euro din conturile societăţii comerciale şi să cumpere un teren al domnului Gheorghe Pistol.

Se cunoştea cu domnul George Pistol? Laura Georgescu: Da. Le-a făcut cunoştinţă domnul Dinu Nicuşor. Un teren pe care nu se poate construi nimic absolut şi este pe drumul de Buftea, lângă un teren sportiv. Şi suma de bani mi s-a părut prea mare, 100.000 de euro, am văzut şi terenul, nu mi-.a plăcut. Cred că era vorba despre 10.000 de metri pătraţi.