Mircea Toader: Fuziunea prin absorbţie cu PNL e avantajoasă politic, nu emoţional

Fuziunea prin absorbţie a Partidului Democrat Liberal (PDL) cu Partidul Naţional Liberal (PNL) a fost o decizie 'avantajoasă' doar din punct de vedere al scopului politic, nu însă şi din punct de vedere emoţional pentru democrat-liberali, a afirmat, joi, deputatul PDL Mircea Toader, transmite Agerpres.

18 iul. 2014, 14:30
Mircea Toader: Fuziunea prin absorbţie cu PNL e avantajoasă politic, nu emoţional

Toader a mai spus că dispariţia numelui de Partidul Democrat Liberal va crea probleme în teritoriu şi, posibil, va declanşa diverse orgolii locale.

Totuşi, a precizat deputatul, este important ca PDL şi PNL să explice electoratului că PNL de după fuziunea cu PDL este un partid nou, nu acelaşi PNL. Cum va reuşi să explice electoratului acest lucru? ‘Cu greu!’, a recunoscut Mircea Toader, justificând – aparenta, după el – lipsă de logică a frazei că PNL de astăzi nu mai este cel de ieri, prin faptul că ‘în PNL se află acum şi PDL’. Argumentele aduse de Toader sunt că PNL va avea ca imn ‘Verde-nrourat’, iar sigla va fi una în care se vor regăsi ambele însemne şi ale liberalilor şi ale democraţilor.

Pe de altă parte, Mircea Toader nu a fost în măsură să explice care va fi diferenţa care va conferi viaţă lungă noii formaţiuni politice, în contextul în care PNL şi PDL au mai încercat o dată, fără succes, să conlucreze în cadrul Alianţei D.A. ‘Şi atunci nu a mers din cauza orgoliilor de la Centru, nu din plan local’, a precizat Toader.