Mirel Curea, ferm pe poziţie, după ce a fost infectat cu tulpina britanică la 18 zile după rapel: „Nu vă luaţi după toţi distruşii, vă poate costa viaţa”

Jurnalistul Mirel Curea a anunţat miercuri, pe Facebook, că în urma analizelor i s-a confirmat faptul că a este infectat cu tulpina britanică a noului coronavirus, în ciuda faptului că, la momentul testării, trecuseră deja 18 zile de la data câd fusese imunizat cu a doua doză a vaccinului Pfeizer.

17 mart. 2021, 14:47
Mirel Curea, ferm pe poziţie, după ce a fost infectat cu tulpina britanică la 18 zile după rapel: „Nu vă luaţi după toţi distruşii, vă poate costa viaţa”

Mirel Curea a ţinut să precizeze că a avut doar simptome foarte uşoare, iar soţia lui nici nu a contractat virusul, deşi a stat în apropierea sa. Jurnalistul este convins că vaccinul l-a protejat de o formă mult mai agresivă a bolii şi îi îndeamnă pe români să creadă în vaccin şi să se imunizeze.

”Așa cum bănuiam, potrivit buletinului de analiză pe care l-am primit, infectarea mea s-a produs cu tulpina UK, pe numele ei oficial B.1.1.1. Pe ce cale, am povestit, a cules-o fiică-mea din avionul cu care a venit acasă, în vacanță.

Cum am mai tot spus, infectarea s-a petrecut la aproximativ 18 zile de la rapelul făcut cu vaccinul produs de Pfizer. Forma de boală pe care am dezvoltat-o a fost una foarte ușoară, cu manifestări la „porțile de intrare”, nas, gât și cred eu, ochi, pentru că m-au usturat câteva zile, plus pierderea mirosului pentru o săptămână, până ieri seară, când mi-a revenit.

Faptul că și eu, și soția mea, am fost protejați de vaccin este foarte limpede. Ea nici măcar nu s-a infectat, deși a stat nas în nas cu doi Covizi, iar la mine, cum spuneam, totul a fost mai lejer decât în cazul celei mai banale răceli. Că și pe ea virușii au încercat-o este cât se poate de clar, pentru că tulpina britanică este foarte contagioasă.

Mirel Curea: „Vaccinul permite decât dezvoltarea unor forme uşoare de boală”

Dr. Beatrice Mahler: „Prezența tulpinii britanice, duce la un număr mare de cazuri care apar secundar contactului intra-familiar. Din informațiile care vin de la pacienții care sunt la „Marius Nasta”, în momentul în care unul din membrii familiei este bolnav, întreaga familie ajunge să fie infectată.”

Concluziile mele și ale medicilor?

Unu, nu ignorați semnele de boală deja clasice: roșu în gât, usturimi nazale, rinoree, dureri de cap. Nu le puneți pe seama lui „am răcit nițel”. La primul semn, test – nu este foarte scump și se manevrează ușor – apoi sunat la medic. Întârzierea poate avea efecte grave.

Doi, vaccinul nu permite decât dezvoltarea unor forme ușoare de boală, în cel mai rău caz. De regulă, protejează total.

Trei, nu vă luați după toți distrușii, vă poate costa viața”, a scris jurnalistul Mirel Curea pe Facebook.

Citeşte şi: Pacientă bolnavă de covid, tratată de medici şi după moarte la Spitalul din Arad. Explicaţia halucinantă a managerului