Mirel Curea îl dă în judecată pe Constantin Iliaș pentru acuzațiile că ar fi anti-vaccinist și pro-Putin: „Vă voi cere despăgubiri în sumă de 20.000 de euro”

Jurnalistul Mirel Curea a decis să îi dea în judecată pe Constantin Ilaș și Sorin Bocancea pentru că l-au acuzat de faptul că ar fi anti-vaccinist și pro-Putin, în ciuda pozițiilor sale publice.

03 feb. 2023, 17:21
Mirel Curea îl dă în judecată pe Constantin Iliaș pentru acuzațiile că ar fi anti-vaccinist și pro-Putin: „Vă voi cere despăgubiri în sumă de 20.000 de euro”

Mirel Curea a anunțat că l-a informat pe Constantin Iliaș că are de gând să-l dea în judecată pentru acuzațiile formulate împotriva lui. El a explicat că primul mod de a aborda problema e printr-un articol care va apărea pe Evz.ro la începutul săptămânii viitoare. Apoi, Constantin Iliaș va fi chemat în instanță.

Mirel Curea a mai spus că cel mai greu pentru Constantin Iliaș va fi să demonstreze instanței de judecată apartenența jurnalistului la un curent de propagandă. „Nu de alta, dar atitudinea mea în cele două materii la care vă referiți, Pandemia și Războiul din Ucraina, este de notorietate”.

Jurnalistul a explicat că poziția lui față de războiul din Ucraina e de notorietate și a fost expusă în materialele sale și în zecile de apariții televizate.

Mirel Curea a precizat că îl dă în judecată pe Iliaș și cere despăgubiri în valoare de 20.000 de euro. „Aș aprecia, dacă mi-ați trimite în privat adresa la care puteți fi citat. Dacă nu veți avea această tărie, voi vedea cum mă voi descurca”, a încheiat jurnalistul mesajul postat pe Facebook.

Postarea integrală a lui Mirel Curea

„I-am scris domnului cu lista. Bună seara, domnul Iliaș. Cred că cea mai gravă eroare de apreciere ați făcut-o în ceea ce mă privește pe mine, chestiune pe care o voi trata mai întâi gazetărește, în articolul care va apărea în EvZ, la începutul săptămânii viitoare, și apoi în instanță.

Cred că cel mai greu vă va fi să demonstrați instanței de judecată apartenența mea la vreun curent de propagandă, oricare ar fi el, cu atât mai puțin în calitate de „vector”. Nu de alta, dar atitudinea mea în cele două materii la care vă referiți, Pandemia și Războiul din Ucraina, este de notorietate. Culmea ridicolului, figurez și pe o altă listă(„les grands esprits se rencontrent”), una întocmită de anti-vacciniștii de la „Activenews”, la capitolul „Cioclii Apocaliptici – Oamenii presei „independente”, recte mituite de Guvern…”, pe poziția 18.

În privința poziționării mele față de genocidul din Ucraina, cum spuneam, de notorietate și ea, manifestată în scris, precum și în mai multe zeci de apariții televizate, ea poate fi rezumată pe scurt, cel mai bine, de spusele unui coleg de volum de-al dumneavoastră „Curea, pro-putinist? Păi, ăsta este direct anti-rus din fașă, pentru că așa l-a crescut și educat taică-său.”

În fine, nu vreau să o lungesc, am zis că este bărbătește să vă anunț că avocatul meu lucrează deja la o acțiune în civil, în care vă voi cere despăgubiri în sumă de 20.000 de euro, în solidar cu domnul Sorin Bocancea, coordonatorul cărții în care mi-a fost nedrept, calomnios și grav prejudiciată imaginea, precum și că mă voi adresa forurilor care tutelează activitatea universitară din România

Aș aprecia, dacă mi-ați trimite în privat adresa la care puteți fi citat. Dacă nu veți avea această tărie, voi vedea cum mă voi descurca”