Mirel Rădoi, anunț dureros înainte de startul JO de la Tokyo. Probleme mari pentru naționala României

Mirel Rădoi, selecţionerul echipei olimpice de fotbal a României, a declarat, miercuri, că patru cluburi au refuzat să elibereze jucătorii pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

12 mai 2021, 18:02
Mirel Rădoi, anunț dureros înainte de startul JO de la Tokyo. Probleme mari pentru naționala României

Mirel Rădoi, anunț dureros înainte de startul JO de la Tokyo. ”Îmbucurător pentru noi este faptul că atât jucătorii din România, cât şi din străinătate vor să participe la Jocurile Olimpice. Din păcate nu depinde de ei şi avem câteva refuzuri de la cluburi. N-aş vrea să le anunţ înaintea Departamentului de Comunicare, aşteptăm să vedem la sfârşit care va fi exact lotul şi câţi dintre jucătorii pe care noi îi avem pe acea listă vor fi prezenţi. Va exista o negociere, încercăm să găsim o fereastră cât mai accesibilă pentru toată lumea, deoarece sunt meciuri din trei în trei zile, mai sunt câteva etape şi o să vedem”, a declarat Mirel Rădoi. ”Cred că nu o să putem fi cu jucătorii pe care noi ni-i dorim pentru că este o perioadă în care cluburile sunt angrenate în tururile preliminare din cupele europene sau în cantonamente şi va exista o negociere. Nu-mi pică bine, dar până la urmă va trebui să găsim soluţii, indiferent cu ce generaţie vom merge”, a mai spus selecţionerul.

Mirel Rădoi, anunț dureros înainte de startul JO de la Tokyo

Mirel Rădoi a subliniat importanţa momentului pentru fotbalul românesc: ”Rămâne un moment unic, sunt prezenţi după 57 de ani, va trebui să ne prezentăm ca şi cum am fi obişnuiţi cu această competiţie, chiar dacă nu ştim exact unde ne aflăm şi ce trebuie să facem, dar indiferent cine va fi prezent, indiferent că va fi un jucător născut în 1997 sau 2001, 2002, va trebuie să ştie că reprezintă România, indiferent dacă a mai fost la echipa naţională, dacă are sau nu un meci internaţional”.

Jocurile Olimpice nu figurează într-o fereastră internaţională sancţionată de FIFA, iar cluburile pot refuza să lase jucătorii să vină la echipele naţionale.

Mirel Rădoi a anunţat lotul lărgit extins al selecţionatei României pentru JO de la Tokyo. Surprizele selecţionerului

Mirel Rădoi s-a referit şi la faptul că Adrian Mutu, căruia i-a expirat contractul de selecţioner al echipei naţionale Under-21, nu va fi prezent alături de el la Tokyo: ”Propunerea mea, înainte ca Adrian Mutu să fie numit selecţioner la echipa Under-21, ca oricine va fi numit antrenor la echipa naţională de tineret să facă parte din staff-ul nostru, acum e decizia lui dacă va mai continua sau nu, propunerea a rămas în continuare. El a spus că preferă, datorită faptului că eu o să fiu antrenor principal, şi el ar fi văzut la fel, să fie antrenor principal, şi nu vrea să fim amândoi puşi într-o situaţie cine să dea indicaţii sau cine să decidă şi a preferat să facă un pas în spate. Vom vedea dacă va rămâne coleg cu noi la federaţie sau va continua să antreneze zi de zi, ceea ce îşi doreşte”.

România a fost repartizată în Grupa B la Jocurile Olimpice de la Tokyo, alături de Noua Zeelandă, Coreea de Sud şi Honduras, conform tragerii la sorţi efectuate luna trecută la Zurich. Turneul de fotbal din cadrul JO va debuta pe 21 iulie şi se va încheia pe 7 august. România s-a calificat în urma prestaţiei echipei naţionale Under-21 la Campionatul European din 2019, competiţie la care a ajuns în semifinale.