Mirel Rădoi, DESFIINŢAT de ULTRAŞII români după convocarea lui Mario Camora. „Îţi urăm o carieră cât mai scurtă la naţională!”

Mirel Rădoi a anunțat, miercuri, lotul pentru meciurile cu Islanda, Norvegia și Austria, pe listă regăsindu-se și Mario Camora (33 de ani), cel care recent a primit cetățenia română. Decizia selecţionerului a stârnit furia ultrașilor care încurajează echipa națională a României.

30 sept. 2020, 17:09
Mirel Rădoi, DESFIINŢAT de ULTRAŞII români după convocarea lui Mario Camora. „Îţi urăm o carieră cât mai scurtă la naţională!”

Reprezentații grupului care susține exclusiv naționala, numit „Honor et Patria”, condamnă convocarea lui Mario Camora și îl critică în termeni duri pe selecționer.

„Mirel Rădoi, în goana după pseudo-performanțe iluzorii, a deschis astăzi porțile naționalei pentru jucători naturalizați. Cine își închipuie că Mario Camora va fi primul și ultimul se înșală. Este doar Calul troian, învelit în bune intenții, ce va aduce după sine alte și alte „importuri” de ocazie. Naționala e o chestie de principiu – la fel ca drapelul, imnul sau ziua națională a unei țări. Nu le schimbi după bunul plac, când altele ți se par mai atrăgătoare. Mergi cu ele mai departe și încerci să le dai strălucire. Cu ce ai, cu ce poți. Asta nu a înțeles M. Rădoi, așa că îi urăm o cât mai scurtă cariera la cârma selecționatei”, au scris suporterii din „Honor et Patria”, pe pagina de Facebook.

Mario Camora, convocat la naţionala României pentru barajul cu Islanda. Va fi primul jucător naturalizat care joacă sub „tricolor”

Înaintea meciului cu Irlanda de Nord de pe 4 septembrie, fanii „tricolorilor” au mers în cantonamentul de la Mogoșoaia și au transmis un mesaj împotriva jucătorilor naturalizați în lotul naționalei României. La Mogoșoaia, înaintea plecării echipei spre Arena Națională, aproximativ 50 de suporteri din grupul „Uniți sub Tricolor” au venit să protesteze împotriva jucătorilor naturalizați. Aceștia au afișat mai multe mesaje, laitmotivul fiind investițiile în copii și juniori. Suporterii au afișat mesajul „E cam ora (n.r. – joc de cuvinte cu numele lui Mario Camora) să investim în juniori / Nu în importuri surogat din alte țări”, apoi au scandat „Centre de copii și juniori, nu import de jucători” și „Vrem națională cu sânge românesc, sânge românesc, sânge românesc”.

Mario Camora a debutat în Liga 1 în 2011, iar între timp a devenit unul dintre cei mai importanți fotbaliști din istoria clubului. Are 4 titluri de campion cu CFR Cluj.