Mirela Vaida a răbufnit la adresa guvernanților din cauza pragului de vaccinare a profesorilor pentru deschiderea şcolilor: De ce va razbunati pe copiii nostri?

Mirela Vaida, mamă a trei copii mici, se revoltă la adresa guvernanţilor după decizia ca şcolile să se redeschidă în format fizic doar în cazul în care angajaţii unităţii şcolare sunt vaccinaţi în proporţie de minimum 60%.

08 nov. 2021, 14:30
Mirela Vaida a răbufnit la adresa guvernanților din cauza pragului de vaccinare a profesorilor pentru deschiderea şcolilor: De ce va razbunati pe copiii nostri?

Mirela Vaida a răbufnit la adresa guvernanților din cauza pragului de vaccinare a profesorilor pentru deschiderea şcolilor.

„Domnilor guvernanti, de ce va razbunati pe copiii nostri? De ce unii incep scoala fizic de maine iar altii raman acasa, in online, cu ochii mijiti in calculator sau laptop ( daca le au si pe astea, ca stim ca multi copii devaforizati nu au nici macar curent electric), de ce ne faceti victime colaterale pe noi, parintii si copiii nostri? Daca unele cadre didactice s-au vaccinat sau nu este fix alegerea lor! Fiecare e stapan pe viata si pe corpul lui! Va spune una care s-a vaccinat si cu doza a 3a dar care nu ii judeca pe cei ce n-au facut-o! Ce legatura are asta cu procesul de educare si de invatare? Cu ce au gresit niste copii care fix acum invata deprinderile si motivatiile mersului la scoala?”, a scris Mirela Vaida, într-o postare pe Facebook.

Citeşte şi: Reguli noi pentru deschidere şcolilor în format fizic. Ministrul Educaţiei face o nouă propunere în locul ratei de vaccinare de 60%

Mirela Vaida susţine că această decizie este o „pedeapsa” pentru cadre didactice, parinti si copii, în condiţiile în care în România vaccinarea împotriva COVID-19 nu este obligatorie.

„Cum ii explic eu copilului meu de 6 si celuilat de 5 ani ca el nu merge maine la scoala, dar vecinul lui merge? Ce sa fac? Sa dau vina pe invatator sau educator? Sa il fac dusmanul copilului? Sa ii zic ca din cauza lui copilul meu nu va invata sa scrie sau sa citeasca si nu isi va vedea colegii? Este obligatorie vaccinarea? Nu! Atunci de ce folosesti aceste masuri de pedeapsa asupra noastra, cadre didactice, parinti si copii? De ce nu ati anuntat aceste masuri in urma cu 2 saptamani, inainte de vacanta, astfel incat cine voia sa se vaccineze dintre cadrele didactice, sa aiba si timp sa o faca? E normal sa aflam vineri seara ca, de luni, aproape jumate din scolile din Romania vor functiona online? Cu ce drept va bateti joc, totusi, de soarta acestor copii? N-ati vrut decat sa aruncati pisica neagra in comunitatea parinti-scoala, sa ne spalam noi pe cap cu ceea ce n-ati fost in stare sa reglementati intr-un an si jumatate! Nu v-ati asumat nicio decizie si ne-ati lasat pe noi sa ne razboim cu nevaccinatii din scoli! Domnilor, aveti pe constiinta o intreaga generatie de elevi care nu a inteles nimic din ultimii 2 ani! In unele localitati cu indice de 15 la mie incepe scoala fizica, de exemplu, iar in localitati cu 8 la mie se sta acasa, pt ca nu s-au vaccinat inca 2 sau 3 cadre didactice dintr-o scoala comunala! Este normal? Este logic? Este moral? Si pentru ce perioada va functiona aceasta hotarare de Guvern? Daca nu vor sa se vaccineze unele cadre didactice, din varii motive, niciodata, ne tineti in online pana la vacanta mare? Va intreb ca un parinte, fiica de cadru didactic vaccinat, si el, cu doza 3, dar care se gandeste doar la asta: cu ce au gresit copiii nostri ca sa plateasca pentru toata lipsa voastra de competenta?”, a mai scris Mirela Vaida.

Citeşte şi: Protest al elevilor, părinţilor şi profesorilor la o şcoală din Suceava faţă de decizia de a ţine unitatea închisă din cauza nevaccinaţilor